'Demokrasiyi yeniden tanımladık'

Güncelleme Tarihi:

Demokrasiyi yeniden tanımladık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2016 00:38

CUMHURBAŞKANI  Tayyip Erdoğan, "Demokrasinin tanımını yeniden yaptık ve dünyaya Müslüman nasıl siyaset yaparmış gösterdik" dedi.

Haberin Devamı

Katar merkezli El-Cezire televizyonunda iki bölüm halinde yayınlanacak bir programın ilk bölümünde konuşan Erdoğan, “Laikliğin de tanımını yeniden yaptık. Laikliğin bir zamanlar Türkiye'de anlaşıldığı gibi olmadığını söyledik. Laiklik, dini ve fikri her grubun kendi istediği şekilde yaşaması ve devletin tüm bu inançları güvence altına almasıdır. Yolumuzu baştan böyle çizdik" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, FETÖ’nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşadıklarını da anlattı.  

O gece konakladığı yerin sahibinin, botuyla bir Yunan ya da Türk adasına gitme teklifini reddettiğini aktaran Erdoğan, "Bu topraklarda doğdum ve burada öleceğim. Başka bir yere gitmeyi düşünmüyorum. 'Lider taşın arkasına saklanırsa millet dağın arkasına saklanır' anlayışıyla hareket ettim. Lider her zaman meydanlarda olmalıdır ki halk da peşinden gitsin" diye konuştu.

Erdoğan, o gece tek bir şey düşündüğüne değinerek, şöyle devam etti: "Halkı meydanlara çağırırsam havaalanına gelecekler. Halkımla buluşmam lazım dedim. İki yer vardı ya İstanbul ya da Ankara. Son 5 dakikaya kadar pilot da nereye gideceğimizi bilmiyordu. 5 dakika kala İstanbul'a dedim. Havaalanına indiğimizde pistte 10 bin, dışarıda ise 20 bin kişi bizi bekliyordu. Bu insanlar liderlerini bekliyordu."  

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevindeyken okuduğu bir şiir yüzünden hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili olarak ise Erdoğan, o dönemin yönetiminin düşünce özgürlüğüne tahammül edemediğini sözlerine ekledi.  

BAKMADAN GEÇME!