Demirtaş ve Yüksekdağ ifadeye çağrıldı

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş ve Yüksekdağ ifadeye çağrıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2016 14:40

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosu, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ı ifadeye çağırdı. İfadeye çağrıldığını doğrulayan HDP Eş Başkanı Demirtaş, ifadeye vermeye gitmeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Mersin ve Midyat Cumhuriyet Başsavcılıkları "hakaret" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından hakkında yürütülen dört soruşturmaya ilişkin Demirtaş'ın ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosuna yazı gönderdi.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı da "kamu görevlisine iftira" suçundan hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, Yüksekdağ'ın ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazdı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosundan, Demirtaş ve Yüksekdağ'a, ifade vermeleri için posta yoluyla tebligatta bulunulacağı öğrenildi. 

İfadeye çağrıldığını doğrulayan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, daha öncede aldıkları karar gereğince ifade vermeye gitmeyeceklerini söyledi. 

Haberin Devamı

Demirtaş ve Yüksekdağ'ın yanı sıra  Ağrı’da haklarında soruşturma dosyası bulunan HDP Milletvekilleri Dirayet Taşdemir ve Bedran Öztürk’ün de yine talimat ile ifade vermeleri için Ankara savcılığınca çağrıldıkları belirtildi.

 

BAKMADAN GEÇME!