Demirel: İlahili marş çok içtendi

Güncelleme Tarihi:

Demirel: İlahili marş çok içtendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tarım Bakanlığı Daire Başkanı Mükerrem Aydın'ın İstiklal Marşı'nı ilahi formunda söylemesi devletin zirvesinde de konu edildi. Diyarbakır'daki Süleyman Demirel Lisesi ile Mesut Ylmaz ilköğretim Okulu'nun açılış töreninde İstiklal Marşı söylendikten sonra, Devlet Bakanı Cavit Kavak, yanındaki Meclis Başkanı Hikmet Çetin'e, ‘‘Televizyonlar o kadar çok verdi ki; şu Taşar'ın adamının İstiklal Marşı'nı söyleyiş biçimi hep dilimde’’ dedi. Çetin, bürokratın İstiklal Marşı'nı nasıl o şekilde okuduğuna şaşırdığını belirtirken, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ‘‘Yalnız çok içten okudu’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, TBMM Başkanı Hikmet Çetin, Başbakan Mesut Yılmaz ve çok sayıda bakan dün Diyarbakır'da açılış ve temel atma törenlerinde bulundu. İlk açılış Süleyman Demirel Lisesi ve Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Öğrencilerin arasına girip, onlara sevgi gösterisinde bulunan Başbakan Yılmaz, konuşmasında 32 bin dersliğin yapımının sürmekte olduğunu belirterek, katkı paylarından sağlanan 97 trilyon liranın harcandığını söyledi. Cumhuriyet tarihinde hiçbir hükümet döneminde eğitime bu kadar harcama yapılmadığını kaydeden Yılmaz, gönüllü yatırımların bu rakamın dışında olduğunu bildirdi.

Dicle Üniversitesi Diyaliz Merkezi ile Kan Bankası'nı da hizmete sokan liderler, Diyarbakır Asker Hastanesi'nin İSO-9000 belgesini alma törenine de katıldılar. Dedeman Diyarbakır Oteli de, liderler tarafından hizmete sokuldu. Demirel, Çetin ve Yılmaz, yatırımları nedeniyle Dedeman Grubu'na teşekkür ederken, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Bilgin, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a övgüler yağdırdı.

Milliyet Gazetesi'nin Güneydoğu'ya Destek kampanyası çerçevesinde toplanan paralarla yaptırılan Milliyet Güzel Sanatlar Lisesi ile Rekabet Kurulu'nun yaptırdığı İşitme Engelliler Eğitim Merkezi ve organize sanayi bölgesindeki bazı fabrikaların temel atma törenlerine de katılan Demirel, Çetin ve Yılmaz, Kıralkızı Barajı elektrik santralinin açılışını gerçekleştirip, Batman Barajı'nın kapaklarının kapatılması törenlerine de katıldılar. Her üç lider, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları ile toplantı yaptıktan sonra bu ilden ayrıldılar.

İmzasını attı

Cumhurbaşkanı, Diyarbakır'ın Batıkent semtinde yaptırılan Süleyman Demirel Lisesi'ne gelişinde öğrenciler tarafından coşkuyla karşılandı. Açılıştan sonra girdiği sınıfta tahtada 'Hoşgeldiniz' yazısını gören Demirel, tahta baaşına geçti, 'Başarılar dilerim. Süleyman Demirel' yazdı.

En büyük öğrenci

Diyarbakır'daki açılış ve temel atma maratonu sırasında Demirel'in en mutlu olduğu an kendi adanı taşıyan lisede öğrenciler arasında olduğu andı. Demirel, öğrencilerin arasına girip sıraya oturdu ve onlarla bir süre sohbet etti.

Dedeman'ı açtılar

Demirel, Yılmaz'la birlikte Diyarbakır Dedeman Oteli'nin açılışına da katıldı. Demirel, kurdeleyi Murat ve Nezire Dedeman'la birlikte kesti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!