Demirel: "Adaletin verdiği karara saygı duyacağız"

Güncelleme Tarihi:

Demirel: Adaletin verdiği karara saygı duyacağız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Susurluk skandalı sanığı polislerden bazılarının tahliye edilmesi ile ilgili olarak, ‘‘Adaletin verdiği karara saygılı olacağız’’ dedi. Bir gazetecinin, ‘‘Susurluk olayındaki tahliye halkın moralini bozdu’’ demesi üzerine Demirel, şu karşılığı verdi:

‘‘O zaman da söyledim. Yazacaksınız, çizeceksiniz, ama yargılayıp kararı siz vermeyeceksiniz. O safha, adalete aittir. Şimdi mahkeme bu kararı vermiştir. Bağımsız mahkemenin kararıdır.’’

Bunu, basın özgürlüğünü zedelemeden tüm dünyada olduğu gibi dengede tutulması amacıyla söylediğini vurgulayan Demirel, şöyle devam etti:

‘‘Meşhur kuraldır. Korkmayacaksınız, kayırmayacaksınız. Yazanlar için söylemiyorum, tüm medyayı kastediyorum. Dünyada bu sıkıntı var. Belli haklar bir yere kadar gider, orada başkasının hakları başlar. Adaletin verdiği karara saygılı olacağız.’’

Tahliyelere, diğer siyasiler ise şu yorumları giterdiler:

Deniz BAYKAL (CHP Lideri) Susurluk sanıklarının tahliye edilmesi kamuoyunun kafasında ‘Bu olayın üstü örtülecek’ kaygısını büyütüyor. TBMM'de dokunulmazlıkların kaldırılması gerekir. Ancak bu konuda TBMM sınıfta kaldı. Diğer duyarlı sivil toplum örgütleriyle birlikte bu davanın sonuçlanması için yasal girişimlerimizi sürdüreceğiz.

Yaşar TOPÇU (Bayındırlık ve İskân Bakanı) Olayın siyasi boyutunu bu davanın içine koyamadınız ki. Bir cinayet var, ama eğer çete varsa, siyasi boyutu da buna tamamlamanız lazım.

Hasan KORKMAZCAN (TBMM Başkanvekili) Bu kararda bize bir mesaj var. Siyasi kararı alın diye mesaj veriyor.

Fikri SAĞLAR (CHP'li Susurluk Komisyonu üyesi) DYP Milletvekilleri Mehmet Ağar ile Sedat Bucak'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmaması bu işe bulaşanlara cesaret verdi. Devlete sızmış egemen güçler, kendi düzenlerini devam ettirmek için, ülkeyi hukuk devletinden uzaklaştırmaya çalışıyorlar.

Doğu PERİNÇEK (İşçi Partisi Lideri) Susurluk, Turgut Özal'ın eroin devriminin ürünü. Mesut Yılmaz da Özal'ın bakanıydı. Kara paranın aklanma yolunu açanlar Susurluk'un üzerine gidebilir mi? Demek ki bu işte payları var.

Aydın MENDERES (RP Genel Başkan Yardımcısı) Bu konuda ilk cevap vermesi gereken Başbakan Yılmaz'dır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!