"Demir Adam" Chillida öldü

Güncelleme Tarihi:

Demir Adam Chillida öldü
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 20, 2002 10:55

İspanya'nın önde gelen çağdaş heykeltraşlarından Eduardo Chillida, 78 yaşında yaşama veda etti. Basklı olan Chillida'nın San Sebastian'daki evinde uykusunda öldüğü açıklandı. Oğlu Luis, babasının hiç acı çekmeden huzur içinde yaşama veda ettiğini söyledi. Sanatçı bir süredir Alzheimer ve zatürre ile mücadele ediyordu.

Haberin Devamı

Bir çok uluslararası ödülün de sahibi olan Chillida'nın metalden yaptığı dev  heykeller İspanya'nın yanısıra Almanya'dan ABD'ye kadar dünyanın bir çok ülkesinde yeralıyor.Â

Chillida'nın önemli eserleri arasında DoÄŸu ve Batı Almanya'nın birleÅŸmesi nedeniyle yaptığı 88 ton ağırlığındaki iki el biçimindeki heykel ile  San Sebastian sahiline yerleÅŸtirilen Comb of The Wind ve kendi lakabı da olan "Man of Iron" sayılabilir.Â

Eduardo Chillida, sanatının yanısıra Bask sorununa barışçı yaklaşımıyla da tanınıyordu.

İspanya Kültür Bakanı Pilar del Castillo sanatçının ölümü üzerine yayınladığı mesajda "20'nci yüzyılın en büyük heykeltraşlarından birini kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz" dedi.

Eduardo Chillida, düzenlenen bir törende yakıldıktan sonra külleri Bask bölgesindeki Hernani kasabasında bulunan Chillida Müzesi'ne konulacak.  

Hernani'deki Chillida Müzesi için lütfen tıklayın:
www.eduardo-chillida.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!