Demans hastalığı nedir? Alzheimer hastalığı ve demans arasındaki fark

Güncelleme Tarihi:

Demans hastalığı nedir Alzheimer hastalığı ve demans arasındaki fark
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2017 12:01

Demans hastalığının tanımı merak konusu oldu. Alzheimer hastalığı ile de karşılaştırılan demans, hem psikiyatri hem de nöroloji bölümlerini ilgilendiren bir hastalık. Demans hastalığı nedir? Alzheimer hastalığı ile farkı ne?

Haberin Devamı

Demans, düşünce bozukluğudur. Halk arasında bunama da denmektedir. Demans, beyinde hasardan kaynaklanan ve ilerleyen bir bozukluk olup kişide yaşından beklenen beyin performansını gösterememesidir. Ailenin fark edebileceği ilk işaretler yakın zamanda olmuş olayları hatırlamada yaşanan problemler ve rutin, alışıldık işleri yapmada görülen zorluklardır. Kişi ayrıca kafa karışıklığı, kişilik değişiklikleri, davranış değişiklikleri, karar verme sorunları, kelimeleri bulmada zorluk çekme, düşüncelerini toparlayamama ya da yönleri takip edememe gibi sorunlar yaşayabilir. Alzheimer hastalığı demansın en sık olan sebebidir.

Alzheimer hastalığı ve Demans arasındaki fark

Bir insanın demans yaşayıp yaşamadığını anlamak kolay değil. Bu teşhisin konulabilmesi için, yaşamında ciddi sorunlara yol açan semptomların büyük kısmını sergiliyor olması gerek. Alzheimer ise demansa sebep olan bir hastalık. Oluşma sebebiyse birkaç adet proteinin anormal davranışları. Bu proteinler beyin fonksiyonlarını etkiliyor ve bazı bölgeleri devre dışı bırakıyor. Bunlar hafızayla ve koordinasyonla yakından ilişkili olan beyin birimleri.

 

BAKMADAN GEÇME!