Deleil olarak sunulan düğün fotoğrafları kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Deleil olarak sunulan düğün fotoğrafları kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2009 15:35

Adana'da teyzesinin küçük yaştaki kızıyla zorla birlikte olduğu iddiasıyla yargılanan sanığın, 5 yıl suç işlememesi koşuluyla, tahliyesine karar verildi.

Haberin Devamı

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, “cinsel istismar” suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan tutuksuz sanık Şevki G. (31) suçlamayı kabul etmeyerek, D.Y. ile rızasıyla birlikte olduklarını öne sürüp, resmi nikahsız yaşamaya başlamadan önce aileler arasında yapılan düğünde çekilen fotoğrafları delil olarak gösterdi.

Kuzeni ile ailelerin bilgisi doğrultusunda beraber yaşadıklarını, reşit olduktan sonra da resmi nikah yapmayı planladıklarını belirten sanık Şevki G. “Çalışmak için Irak'a gittiğimde, D.Y. evden kaçarak ailesinin yanına gitmiş. Daha sonra hakkımda şikayetçi olduklarını öğrendim. Türkiye'ye geldiğimde ise tutuklandım. Suçsuzum ve beraatımı istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın önce 6 ay 7 gün hapis cezasına çarptırılmasına, daha sonra, cezasının 1 yılın altında olması nedeniyle 5 yıl suç işlememek koşuluyla tahliyesine karar verdi.

Haberin Devamı

Davacı D.Y, ilk duruşmada, Şevki G”nin kendisini zorla kaçırdığını ileri sürerek “Benimle zorla ilişkiye girince, imam nikahıyla evlendirdiler. 16 yaşıma girer girmez resmi nikah yapacakları sözünü verdiler, ancak günü geldiğinde resmi nikahı yapmadılar. Kaynanam olan teyzem saçlarımdan tutup beni kapı dışarı attı” diye ifade vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!