Dehşet dolu 33 saat

Güncelleme Tarihi:

Dehşet dolu 33 saat
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Evlerinin önünde oynarken kaçırılan ve doktor babasından 200 bin dolar fidye istenen 8 yaşındaki Esra, filmlerdeki gibi bir operasyonla kurtarıldı.

Özel Çapa Hastanesi Başhekimi Dr. Sait Turfanlı'nın 8 yaşındaki kızı Eda, pazartesi günü saat 15.00 sıralarında, Suadiye, Şaşkınbakkal'daki evlerinin önünden kaçırıldı. Tüm aramalara rağmen kızını bulamayan Dr. Turfanlı'yı önceki sabah telefonla arayan bir kişi, ‘‘Çocuğunu bir daha görmek istiyorsan. 200 bin dolar para hazırla ve benden gelecek talimatı bekle. Sakın polise haber verme’’ diyerek telefonu kapattı. Turfanlı Ailesi'nin olayı polise haber vermesinden sonra harekete geçen polis ekipleri fidyeciden gelecek ikinci telefonu beklemeye başladılar.

Altı kez yer değiştirdi

Önceki akşam saat 20.00'de gelen ikinci telefonda Dr. Sait Turfanlı'nın otomobiliyle yola çıkıp TEM'in Kurtköy Mevkii'ndeki SOS yardım çağrısı için kurulan telefon kulübesine gitmesi istendi. Kulübeye giden Turfanlı, burada kendisi için bırakılmış bir not buldu. Bu notta da, TEM'in Gebze Mevkii'nde başta bir telefona gitmesi yazılı olduğu belirtildi. TEM üzerinde 6 telefon kulübesine bırakılan notları takip eden Dr. Turfanlı'nın, son olarak 24.00'te İzmit Büyükşehir Belediyesi önüne gelmesi istendi.

Parayı alırken yakalandı

Turfanlı'yı adım adım takip eden ekipler belediye binasının çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Para dolu çantayla bekleyen Turfanlı'nın yanına gelen Sadi Batı, parayı aldıktan sonra ekipler tarafından kıskıvrak yakalandı. Şaşkına dönen Batı, Eda'yı Adapazarı'ndaki işyerinde sakladığını söyledi. Hemen hareket eden ekipler hediyelik eşya satan Sadi Batı'nın işyerine baskın yaptılar. 33 saattir rehin tutulan küçük Eda da kurtarıldı. Sekreter Nuray Uzun da yakalandı.

İkisi de gözaltına alındı

Sadi Batı ve sekreteri İstanbul'a getirildi. Anne ve babasına kavuşan Seda, olayı şöyle anlattı: ‘‘O amca annesinin hasta olduğunu söyleyince, onu babamın hastanesine götürmek için arabasına bindim. Sonra beni uyuttu. Kendime geldiğimde bir bayan yanımdaydı.’’ Olayı, bir tefeciye olan 4 milyarlık borcunu ödeyebilmek için gerçekleştirdiğini söyleyen Sadi Batı'nın komşuları, sekreterin bu işle ilgisinin olamayacağını öne sürdüler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!