Dedektif rektörden videolu suçüstü

Güncelleme Tarihi:

Dedektif rektörden videolu suçüstü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Tuna Taner, yerine başkasını sınava sokan 3 öğrenciyi, sınav sırasında yaptırdığı video çekimleriyle belirledi. Öğrencilerden 2'si okuldan atıldı, diğeri ise iki dönem uzaklaştırma cezası aldı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Tuna Taner, yerine başkasını sınava sokarak okula giren öğrenciyle suç ortaklarını video kayıtlarıyla tespit etti.

Rektör Taner, giriş sınavlarında torpil söylentilerinin eksilmediği Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nda ilginç yönteme başvurdu. İki yıldır atletizm giriş sınavlarını kamerayla kaydettirdi. Bir süre önce gelen ihbarla, öğrencilerden 22 yaşındaki Ali Gürsoy'un yerine 23 yaşındaki Fahri Akın ve 22 yaşındaki Yasin Kurt'un seçme sınavlarına katıldığı belirtildi. Rektör, arşivden sınavların video görüntülerini çıkarıp izledi. Ardından bilgisayardaki kimlik bilgileri ve fotoğrafları karşılaştırdı, sınav üçkağıtçılığı kanıtıyla ortaya çıktı. Birinci sınıf öğrencisi Fahri Akın da, ‘‘Ali Gürsoy 1996'da sınava beni soktu, kazanamadı. Ertesi yıl yine teklif etti, reddettim. Ali, bunun üzerine Yasin Kurt'la anlaşmış. Yasin elemelere girdi, başarılı oldu. Ali de böylece okula kaydını yaptırdı’’ dedi. Kurt da suçunu kabul etti. Oyunu bozulan Gürsoy ifade vermedi. Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş'i tehdit etti. Disiplin Kurulu Gürsoy ve Akın'ı okuldan attı. İki öğrencinin ömür boyu üniversite sınavına giremeyecekleri açıklandı. Samimi itirafı dikkate alınarak Kurt'a iki dönem uzaklaştırma cezası verildi.

Prof. Dr. Tuna Taner, ‘‘Bu öğrenciler kimlik belgelerindeki fotoğrafları değiştirmiş, arkadaşlarını sınavdan geçirmişler. Ama video sistemimiz acımasız. Sahtekârlıklar kaçmaz. Soruşturmayı sonuna kadar sürdürdük ve cezayı verdik. Ayrıca, olay ortaya çıkınca Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş'i tehdit eden Ali Gürsoy'u savcılığa da şikâyet ettik’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!