Deadpool filmi'nin fragmanı yayınlandı! Deadpool kimdir? Yetenekleri nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Deadpool filminin fragmanı yayınlandı Deadpool kimdir Yetenekleri nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 14:28

Deadpoll adlı bilinen Marvel karakteri'nin filmi çok yakında çıkacak. Deadpool filminin fragmanı yayınlandı. Peki, Deadpool kimdir? Detaylarda ...

Haberin Devamı

Deadpool filminin fragmanı yayınlandı. Deadpool hakkında tüm bilmediklerinizi haberimizde okuyabilirsiniz.

Deadpool filminin fragmanı yayınlandı Deadpool kimdir Yetenekleri nelerdir

DEADPOOL KİMDİR?

Deadpool Fabian Nicieza ve Rob Liefeld tarafından ilk olarak New Mutants'ın 98. sayısında kötü karakter olarak çıkmıştır. Sonra Wolverine'nin kurduğu X-Force'a katılıp iyilerin safına geçmiştir ama tam olarak iyi bir karakter değil Anti-Kahramandır. Yaratıcılarından Rob Liefeld bir Teen Titans hayranıdır oradaki Deathstroke'un parodisi olarak Deadpool ortaya çıkmıştır. Deathstroke'un gerçek adı Slade Wilson'dır Deadpool'un ise Wade Wilson'dır.

Merc With a Mouth olarak tanınır çünkü çok konuşkandır. Domino onun konuşarak bir adamı intihar bile ettirebileceğini söyler. Deadpool'u diğer karakterlerden ayıran özellikse onun 4. duvarı kırabilmesi yani kendinin bir çizgiroman (oyun, çizgifilm vs.) karakteri olduğunu bilmesidir. Okuyucu ile iletişime geçebilir, gerçek dünyayla alakadar konuşabilir bu çoğunlukla okuyucuyu güldürür. Deadpool Taco ve Chimchanga'ya bayılır.Komik ve sapık bir kişiliğe sahiptir . Kafasında iki ses vardır biri akılcı diğeri ise eğlenceli fakat saçma şeyler söylemektedir.

Haberin Devamı

Deadpool filminin fragmanı yayınlandı Deadpool kimdir Yetenekleri nelerdir

DEADPOOL'UN GEÇMİŞİ

Deadpool'un geçmişi hakkında pek bir bilgi olmamakla beraber olanların doğruluğu ise şüphelidir. Annesinin kansere yenik düşmesi, babasının bir arkadaşı tarafından öldürülmesi ve Kanada ordusundan atılmasından belirsiz bir sonra Wilson, Weapon-X programına katıldı.

Anılarında belirtildiği üzere ordudan atılması ve Weapon-X katılması arasında geçen zarfında Wilson paralı asker olarak çalışmış ve kariyeri esnasında Deadpool takma adını kullanmıştır.

Bu zaman zarfı hakkında pek bir bilgi verilmese de, kısa anılarında Fas ve Japonya'da gizli görevlerde çalıştığı bahsedilmektedir. ABD'de geçirdiği zamanda Vanessa Copycat ile tanışır. Wilson bu mutant fahişeyle aşk yaşarken Ortadoğulu bir örgüt tarafından Kör Al olarak tanınan İngiliz Ajanı Althae'yı öldürmesi için kiralanır. Görevinde başarısız olan Wilson, Al'ı elinden kaçırdığı gibi Ortadoğulu örgütü de kendine düşman eder. Başarısızlığının cezası olarak Wilson'ın sevgilisini hedef alan örgüt, Zoe Culloden'in müdahelesiyle emellerine ulaşamaz. Culloden aslında L, L & L adına çalışan bir ajandır. Wilson'ın Mithras adı verilen bir kurtarıcı olduğuna inandığı için onu takip etmektedir. Bu olayların ardından kanser olduğunun farkına varan Wilson tedaviyi reddederek şehirden ayrılır ve Vanessa'yı geride bırakır. Bu gelişme karşısında Wilson'ın Mithras olamayacağını düşünen Culloden ise Wilson'un peşini bırakır ve sonsuza dek ondan kurtulur.

Haberin Devamı

Deadpool filminin fragmanı yayınlandı Deadpool kimdir Yetenekleri nelerdir

DEADPOOL'UN YETENEKLERİ

Deadpool bir katildir. Sınırları vardır,kadın ve çocuk öldürmez.Düşmanlarını öldürmek onun için bir sanat gibidir.Her öldürüşüne özen gösterir. Ninja eğitimi vardır ayrıca çok da iyi nişancıdır; her silahı kullanabilir ve bunu ister.Kendini ışınlamak için yanında ışınlanma aleti taşır. İyileşme yeteneği çok güçlüdür.İyileşme yeteneği Hulk'ın onu parçalamasına bile dayanabilir.Kafasının ya da vücudunun herhangi bir parçasının kopmasına alışıktır.Deadpool'un iyileşme yeteneği Wolverine'e göre daha iyidir ve ona süper insan kuvveti de verir.Zehir ve alkol benzeri şeylere dayanıklıdır asla sarhoş olmaz.İyileşme yeteneği onun beyin hücrelerini öldürüp canlandırdığından delidir ve şizofrendir.Kafasında onu yansıtan 2 kişiliği daha vardır.Çizgi romanlarda onun düşünce kutuları bu yüzden 2 türdedir.Derisi kanser hücrelerini yeniler ve öldürür bu yüzden derisi çok çirkindir bu nedenle asla kostümünü ve maskesini çıkarmaz.Görsel hafızası çok iyidir kolayca unutmaz.Deli olmasının yanında çok iyi plan yapar.Planları herkese çok saçma gözükür ama en sonunda bütün planları tutar.Ayrıca Deadpool ölümsüzdür fakat ölümsüz olmasının nedeni iyileşme yeteneği değildir. Ölümsüz olmasının nedeni Thanos' un onu lanetlemiş olmasıdır.Yeni X-force 800 yıl sonraki gelecekte hala onun yaşadığını görür. Ayrıca Deadpool İngilizce'nin dışında Almanca,İspanyolca ve Japonca da konuşabilir.Aynı zamanda deli olduğu için beynine girilemez. Telepatlara karşı dayanıklıdır.Yani Professor X gibi kişiler ona pek bir şey ifade etmez.

Haberin Devamı

SONSUZA DEK DOSTLARI

Deadpool'un kendine en yakın gördükleri: Fantomex, Genesis, Wolverine, Taskmaster, Punisher, Bullseye (Eskiden), Cable, Gambit, Domino, Pcylocke, Demir Adam, Karadul, Kaptan Amerika, Blind Al, Örümcek Adam ve tabi ki HYDRA Ajanı BOB.

DÜŞMANLARI

Deadpool'un düşman ve rakipleri: Bullseye, Wolverine (bazen), Sabretooth, Kingpin, Taskmaster (bazen], Rhino, Punisher (bazen), Thanos, Blind Al, Evil Deadpool, Örümcek Adam (bazen), Hulk, Kırmızı Hulk, Daredevil.

AŞKLARI

Deadpool'un bu ilişkileri çoğunlukla tanımadıkları, veya hayat kadını olan kadınlardır: Copycat, eski karısı Gretchen, Death, Lady Deathstrike, 2.Karadul, Satanna, Elektra, Shiklah (Şu anki karısı).

Haberin Devamı

DEADPOOL FİLM FRAGMANI

BAKMADAN GEÇME!