'Dayakçı koca' da nikahın iptalinden vazgeçti

Güncelleme Tarihi:

Dayakçı koca da nikahın iptalinden vazgeçti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2002 15:22

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde nikah masasına oturduğu eşi Arzu Gürültü'yü, nikahtan 4 saat sonra dövdüğü iddia edilen tekstilci işadamı, açtığı "nikahın iptali" davasından feragat etti. Arzu Gürültü de daha önce boşanma davasından feragat etmişti.

Haberin Devamı

İşadamı Mehmet Ali Gürültü, Karşıyaka 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne, avukatı aracılığıyla 29 Nisan 2002 günü verdiği dilekçede, "nikahın iptali" için açtığı davadan feragat ettiğini belirtti.

Mehmet Ali Gürültü'nün ayrıca, eşini hırsızlıkla suçlayıp, Bornova Savcılığı'na yaptığı suç duyurusuyla ilgili olarak da "takipsizlik" kararı verildiği öğrenildi.

Arzu Gürültü de, 18 Nisan'da verdiği dilekçesinde, eşinden boşanmak için açtığı davadan feragat etmişti.

Mehmet Ali Gürültü, davadan vazgeçmesinin gerekçesi hakkında bilgi vermek istemediğini belirterek, "Zaten yeterince rezil olduk. Artık bu konuda bir açıklama yapmak istemiyorum" dedi.

Bornova'daki evlerinde Dünya Kadınlar Günü'nde, Mehmet Ali Gürültü ile nikah masasına oturan Arzu Gürültü, bir süre sonra eşi tarafsızlıkla suçlanarak dövüldüğünü" öne sürmüş ve karakola başvurmuştu.

Haberin Devamı

Şikayetten sonra gözaltına alınan ve Bornova Cumhuriyet Savcılığı'na ifade veren Mehmet Ali Gürültü, 850 milyon lira parasının çalındığını ve adına yüklüce mücevher siparişi verildiğini öğrendiğini belirterek, "Bunun nedenini sordum. (Sen kerizsin, kerizin parası yenir) diye karşılık verince, masaya vurdum. Masa ona çarptı" diyerek kendisini savunmuştu.

Mehmet Ali Gürültü, serbest kalmasının ardından "nikahın iptali" için avukatı Funda Ekşi aracılığıyla dava açmıştı.

Arzu Gürültü ise açtığı boşanma davasında, eşinden aylık 750 milyon lira tedbir nafakası, 10 milyar lira maddi ve 50 milyar lira manevi tazminat talep etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!