Dayak iddiasına kaset boykotu

Güncelleme Tarihi:

Dayak iddiasına kaset boykotu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

Coşkun Sabah'ın manken eşi Ceyda Okay'ı dövdüğü şeklinde basında çıkan haberler, sanatçının albüm satışlarını olumsuz yönde etkiledi. Sabah'ı protesto eden hayranları, ‘‘Şahika’’ adlı yeni albümünü satın almıyor. Sabah'ın bağlı olduğu Mert Müzik de bu durumdan oldukça rahatsız. Albüm için yapılan masrafın yanı sıra, albümün isim parçası ‘‘Şahika’’ya çekilen klip için de iki milyar lira harcama yapan şirket, masraflarını karşılayamadı.

Coşkun Sabah'ın sekiz ay önce rakibi Sinan Özen ile aynı tarihlerde piyasaya çıkardığı albümü, 28 bin satış rakamında kaldı. Özen'in ‘‘Evlere Şenlik’’ adlı albümünün tirajı ise, 370 bin civarında. Albümü en çok satan sanatçılardan biri olan Coşkun Sabah, geçtiğimiz dönemlerde 800 bin-1 milyon arasında satan albümlere imza atıyordu. ‘‘Şahika’’nın satışının çok düşük olması, hayranlarının Sabah'a verdiği bir ceza olarak yorumlanıyor.

Sabah'ın sevenlerinin zaman zaman Mert Müzik'e telefon ederek basında çıkan haberleri sorduklarını söyleyen firma yetkilileri, ‘‘Sanatçıyla ilgili, onun özel hayatına yönelik bu tür haberler hakkında bilgimiz olmadığını söylüyoruz. Görevimizin, albüm satışı ve dağıtımıyla sınırlı olduğunu belirtiyoruz. Kişilerin özel hayatları bizi ilgilendirmiyor’’ diyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!