Davutpaşa'da patlama

Güncelleme Tarihi:

Davutpaşada patlama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2008 09:52

İstanbul Davutpaşa'da meydana gelen, 20 kişi ölümüne ve 117 kişinin yaralanması sebeb olan patlamaya, maytap üreten atölyenin sebeb olduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

Patlamaya ruhsatsız çalışan ve maytap üreten atölyenin sebeb olduğu kesinleşti.

Davutpaşa Çifte Havuzlar Caddesi'ndeki Şişecam Fabrikası yanındaki 5 katlı bir iş merkezinde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, 500 metrekare büyüklüğündeki işyerinin buhar kazanının patlaması sonucu binanın çöktüğünü ve enkaz altında kalanların olduğunu açıkladı.

Toplam 19 bin metre kare üzerine kurulu işmerkezinde başta teksil, dokuma atölyesi, ambalaj, kırtasiye olmak üzere çeşitli işyerlerinin bulunduğu iş merkezinde kaç kişinin çalıştığı tam olarak bilinmiyor. Tam bir kaosun ve can pazarının yaşandığı işmerkezinde ölü sayısının artmasından korkuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile çevre

 
 
 
 
belediyeler enkaz kaldırma çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Haberin Devamı

"RUHSATSIZ MAYTAP ATÖLYESİNDEN BAHSEDİLİYOR"

İstanbul Valisi Muammer Güler, 20 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken, patlamaya iş merkezinde ruhsatsız maytap üretimi yapan bir işyerinin neden olabileceğini söyledi.

Güler şöyle devam etti:

"İplik fabrikasından fırlayan iplik makineları yola fırlamış durumda. Onların altında kalanlar var mı bilmiyoruz.Zeytinburnu Maltepe mahallesinde meydana gelen patlamada 20 kişi hayatını kaybetti. 11 kişi de inkazdan çıkarılmaya çalışılıyor. 40 yaralı tespit edilmişti. Şimdi 117 yaralı olarak tespit edildi.

Büyük basınç etkisinin yarattığı hadise. İlk planda küçük bir yangın
çıkıyor. Binanın açık olduğu yerde vatandaşlar yangına bakarken olay yerindekilerin ölmesine neden oluyor.

Zeytinburnu ve İtfaiyenin kayıtlarında burada patlayıcı madde üretim atölyesi yok. Kaçak, ruhsatı yok. Aşağıdaki tekstil ve çorap atölyesinin bulunduğu yerde hasar var. Patlamanın maytap yapılan yerden kaynaklandığı kesin. Enkazın bulunduğu yerde 6 cenaze var ve kaldırılıyor. Şu anda gözaltına alınan kimse yok. "

Davutpaşada patlama


İL SAĞLIK MÜDÜRÜ: 19 ÖLÜ, 117 YARALI VAR

İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, meydana gelen patlamada 20 kişinin hayatını kaybettiğini, hastanelerde ise 117 yaralı bulunduğunu açıkladı. Yaralıların göçük alında kalmaktan meydan gelen yaralanmalar olduğunu söyledi.

İGDAŞ: PATLAMANIN SEBEBİ DOĞALGAZ DEĞİL

Haberin Devamı

İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş (İGDAŞ), Zeytinburnu'nda meydana gelen patlamanın doğal gaz ile ilgili olmadığını bildirdi.

İGDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, Davutpaşa'da bir iş merkezindeki patlamanın ardından İGDAŞ ekiplerinin olay yerinde inceleme yaptıkları belirtilerek, “İlk incelemeler sonucunda patlamanın doğal gazla ilgili olmadığını tespit etmişlerdir. Patlamanın meydana geldiği binada ve binanın bulunduğu sokakta doğal gaz hattı bulunmamaktadır” denildi.

ÇOK BÜYÜK HASAR VAR

İl sağlık Müdürlüğü'nün açıklamasına göre ise 10 kişi enkaz altında kurtarılmaya çalışılıyor.

Olayın ardından çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi bölgeye gönderildi.

ENKAZ ALTINDAN 5 KİŞİ ÇIKTI

İl Ambulans Başhekimi Mete Arslan yaralıların durumuyla ilgili ilk bilgileri şöyle verdi:

Şu ana kadar ekiplerimizin hastanelere ulaştırdığı yaralı sayısı 16'dır... 22 ambulansımız olay yerinde görev yapıyor.

Enkaz altından çıkan 5 vatandaşımızı naklettik. Enkaz altında başkalarının da olduğunu sanıyoruz. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar da var. Haseki Eğitim ve Araştırma, Vakıf Gureba ve Bakırköy Devlet Hastanesi’ne yaralı sevkettik.

Haberin Devamı

ÖLENLER ARASINDA İŞ YERİ SAHİBİ DE VAR

İstanbul Valisi Muammer Güler; patlamanın meydana geldiği işyerinin sahibi de ölenler arasında olduğunu açıkladı.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!