Davutoğlu'ndan Sarkozy'ye: Görünen köy kılavuz istemez

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlundan Sarkozyye: Görünen köy kılavuz istemez
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2012 17:07

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Fransa parlamentosunda kabul edilen “soykırımı inkar” yasasının, herhangi bir ülkeyi hedef almadığını söyleyen Nicolas Sarkozy için, "Sarkozy sadece Fransa Senatosu’nda çıkan tartışmaları dikkate alsa Türkiye’nin hedef olduğunu anlardı" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye-Rusya Stratejik Planlama Toplantısı çerçevesinde Moskova’da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la buluşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, toplantı sonrası Lavrov ile birlikte yaptığı ortak basın toplantısının ardından The Ritz-Carlton Otel'de Türk gazetecilerle bir araya geldi. Davutoğlu, Türk gazetecilere toplantıya ilişkin ayrıntılı bilgiler verdi.

Bu sene Rusya’da seçim yılı olduğunu hatırlatan Davutoğlu, seçim sonrasında da ilişkilerin sürdürüleceği mesajını verdi. Görüşmede, NATO’nun Füze Savunma Sistemi, İran ve Suriye konularının ayrıntılı bir şekilde konuşulduğunu söyleyen Davutoğlu, gazetecilerin, Fransa Senatosu’nda kabul edilen Ermeni Soykırımı Yasası hakkındaki sorularını da cevapladı.

Davutoğlu, gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve Fransız senatosunda konunun anayasa mahkemesine gönderilebilmesi için gerekli 60 imzanın toplanacağını ümit ettiklerini, Fransız senatosunda 60 sağduyu sahibi senatörün olduğunu söyledi. Sarkozy’nin Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a gönderdiği mektupta ‘Yasayla herhangi bir ülke hedef alınmış değil’ sözlerini de değerlendiren Davutoğlu, "Görünen köy kılavuz istemez diye bir tabir vardır. Gördüğümüz köy gayet açıktır. Türkiye, yasanın neyi hedef aldığını görebilecek güçlü bir devlet tecrübesine sahiptir" dedi. Davutoğlu, "Sarkozy sadece Fransa Senatosunda çıkan tartışmaları dikkate alsa Türkiye’nin hedef olduğunu anlardı" dedi.

Haberin Devamı

"Zamanlaması bile neyi hedef aldığını açıkça ortaya koyuyor" diyen Davutoğlu, "Sarkozy Ermeni ve aşırı sağcı İslamofobik seçmeni ve Türkiye’nin AB’ye girmesini istemeyen aşırı sağcı kesimi kazanmaya çalışıyor. Çok tehlikeli bir oyun oynuyor. Bu manevralar Avrupa kültürünü tehdit etmiştir. Şimdi de böyle bir durumla karşı karşıyayız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!