Davutoğlu’yla BOP’un Türkiye cuntasını kurdu

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu’yla BOP’un Türkiye cuntasını kurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2014 02:18

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Erdoğan, başarısız, yetersiz, aciz ve maceracı Dışişleri Bakanı’nı AKP’nin başına konuşlandırarak BOP’un Türkiye cuntasını tam olarak kurmuştur” dedi.

Haberin Devamı

Dün yazılı açıklama yapan Bahçeli, şunları kaydetti:

ÜLKEMİZ ADINA TRAVMA

Anlaşılmaktadır ki, BOP’un (Büyük Ortadoğu Projesi) Türkiye şubesi halen açık ve faaldir. Küresel plan ve projelerin bölgesel düzlemde takip ve temininde tüm gücüyle efor ve enerji sarf eden Dışişleri Bakanı’nın Başbakan olması ülkemiz adına travmadır. 1 Mayıs 2009 tarihinden itibaren Dışişleri Bakanlığı görevini ifa eden Davutoğlu’nun siyasi mazisi felaket, fantezi ve hüsranla anılmaktadır. Türkiye’yi BOP katarına eklemleyenlerden birisi olan bu şahsiyetin, milli dinamiklerin hilafına hareket etmesi, Türk devletinin imkan, iddia ve yaptırımlarını hiçe sayması sicilinin en karanlık noktalarıdır.

ERDOĞAN SUÇ İŞLİYOR

Her şart altında hükümet, hukukun çizdiği sınırlar dahilinde ve hukuka uygun hareket etmek mecburiyetindedir. Hukuk kaidelerindeki oynamalar, esnemeler, aşınmalar ve tahribatlar demokrasiyi budayacak, polis devletinin önünü açacaktır. Hukuk devletinden verilen ödünler demokrasinin içini boşaltacak, temsil ve katılımı işlevsiz kılacaktır. Türkiye; hukuksuzluğun kol gezdiği, hukuk devletinin sürekli ağır yaralar aldığı bir süreç ve dönemden geçmektedir. AKP hükümeti Anayasa ve yasaları rafa kaldırmıştır. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pervasızca Anayasa’yı ihlal etmekte, suç işlemektedir.

Haberin Devamı

ANAYASA’YI TAKMIYOR

Yüksek Seçim Kurulu’nun Cumhurbaşkanı seçiminin kesin sonuçlarını açıkladığı tarih olan 15 Ağustos’tan beri resmen Cumhurbaşkanı olan Erdoğan, Anayasa’nın 101. maddesine aykırı hareket etmektedir. Artık Recep Tayyip Erdoğan 12. Cumhurbaşkanı’dır. 15 Ağustos’tan sonra siyasi faaliyetlere katılması, Başbakanlık, parti genel başkanlığı ve milletvekilliği görevlerini uhdesinde taşıması Anayasa’ya göre imkansız olacaktır. Ancak Erdoğan hâlâ görevlerinden ayrılmayarak, adeta meydan okur gibi parti ve hükümet işleriyle ilgilenmekte, AKP’ye Genel Başkan atamaktadır. Cumhurbaşkanı aynı zamanda Anayasa’nın uygulanmasını gözetmekle sorumludur. Fakat, Erdoğan halihazırda taşıdığı yüksek görevin ruh, disiplin ve liyakatinden çok uzak olup Anayasa’yı takmamaktadır. Bu kanunsuzluğun hukuk devletini katlettiği, demokrasiyi zehirlediği meydandadır.

Haberin Devamı

HUKUK BOĞAZLANIYOR

Türkiye’de hukuk, bizatihi seçilmiş Cumhurbaşkanı ve yandaşları tarafından boğazlanmaktadır. Durum çok vahim, çok kritiktir. Anayasa Mahkemesi (AYM) başta olmak üzere, adalet kurumları yaşanan Anayasa felaketine sessiz ve tepkisiz kalmamalıdır. Her fırsatta konuşan ve değişik meseleler hakkında fikirlerini paylaşan AYM Başkanı’nın suskun ve durgun vaziyette gelişmeleri seyretmesi de anlaşılır gibi değildir. Şayet hukuksal boşluk büyür, Anayasa tamamen geri plana düşerse, Türkiye’nin toplumsal dirliği, milli birlik ve beraberliği çok ciddi düzeyde sarsıntı geçirecektir. Sorumluluk mevkiinde olan herkes bu yakın tehlikenin önüne bugünden geçmekle görevlidir.

Haberin Devamı

AKP’YE BOSTAN KORKULUĞU

Erdoğan hiçbir yetkisi olmadığı halde AKP’yi çekip çevirmekte, kendisinden sonraki siyasi düzen ve tablo için telaşla dizayn yapmaktadır. Bu maksatla AKP’ye uzaktan kumanda Genel Başkan yerleştirerek gelecekle ilgili niyetlerini de ele vermektedir. Tayyip Erdoğan, Türk milletinin vermediği bir yetkiyi hukuk anarşisiyle Ahmet Davutoğlu’na lütfetmiş, olağanüstü kongrenin iradesini beklemeden ve çirkince dayatmalarla AKP’ye bostan korkuluğu dikmiştir. Egemenlik Anayasa’ya tamamen zıt olacak şekilde bir şahsın ve etrafında öbekleşen zümrenin eline geçmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!