Davutoğlu Mehter Takımı ile karşılandı

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu Mehter Takımı ile karşılandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2009 14:20

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği ile ilgili Türkiye’de reform çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ahde vefa başta olmak üzere, taahhütlerde sadakat beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

DAVUTOĞLU'NU KARŞILAMA FOTOĞRAFLARI

Bakan Davutoğlu, Türkiye’nin, AB üyeliğinin, başka ülkelerin iç siyaset malzemesine dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı. Kafkaslarla ilgili de açıklama yapan Davutoğlu, “Dış politikamız bellidir. Hem Azerbaycan’ın, toprak bütünlüğü ve işgal edilen topraklarla beraber esenliği, bu aynı zamanda Türkiye’nin esenliğidir. Hem de Kafkaslar’da bir düzen oluşması, güven ve özgürlük içinde aynı coğrafyanın paylaşılmasıdır” dedi.


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bakanlık görevine getirildikten sonra ilk kez memleketi Konya’yı ziyaret etti. Özel uçakla Konya’ya gelen Bakan Davutoğlu, Vali Osman Aydın tarafından Konya Atatürk Havaalanında karşılandı. Programından bir saat önce Konya’ya gelen Bakan Davutoğlu, ilk olarak Selçuklu İlçesi Vatan Caddesi üzerindeki Selçuk Apartmanı’nda yaşayan ablası Ayşe Çalık’ı ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından Bakan Davutoğlu, Vali Osman Aydın’ın makamına geçti. Bakan olduktan sonra Türkiye içindeki ilk ziyaretini Konya’ya gerçekleştirdiğini dile getiren Bakan Davutoğlu, doğup büyüdüğü ve memleketi olan Taşkent İlçesine de giderek ailesinin mezarını ziyaret edeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

KAFKASLARDAKİ HEDEFİMİZ GÜVEN

Valilik ziyareti sırasında basın mensuplarının ‘Azerbaycan’a verilen güvenden sonra Ermenistan’ın tepki açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz’ sorusuna Bakan Davutoğlu, şunları söyledi:
“Kafkaslardaki Ermeni, Azeri ihtilafı yılların biriktirdiği meseledir. Ama bizim dış politikamız bellidir. Hem Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü ve işgal edilen topraklarla beraber esenliği, bu aynı zamanda Türkiye’nin esenliğidir. Hem de Kafkaslar’da bir düzen oluşması, güven ve özgürlük içinde aynı coğrafyanın paylaşılmasıdır. Bazı süreçlerin zor olacağını biliyoruz. Uzlaşmak istediğimiz hedef, başta Kafkasya olmak üzere güven, huzur ve özgürlük ihraç eden bir Türkiye’dir. Dolayısıyla bu çalışmalara devam edeceğiz.”


TAAHHÜTLERDE SADAKAT BEKLİYORUZ

Avrupa Birliği ile ilgili soru üzerine de açıklamalarda bulunan Bakan Davutoğlu, “Avrupa Birliği, Türkiye’nin 50 yıldır parametrelerinden biridir. Ben, Şam’dan önce Stockholm’de idim. Çok detaylı görüşmeler yaptık. Basın toplantısında tutumumuzu açık söyledim. Bizim için AB önemlidir. Türkiye’nin bu yönde reform ve çalışmaları devam edecek. Ahde vefa başta olmak üzere taahhütlerde sadakat bekliyoruz. Biz üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz ve gelecekte daha hızlı işleyen bir süreç olacağına inanıyoruz. Gelecekte dış politika meselelerine daha aktif ve etkin bir çehre kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı


SİYASET MESELESİ YAPILMAMALI

Türkiye’nin AB üyeliği ile ilgili Fransa ve Almanya liderlerinden bir açıklama beklenip, beklenmediğinin sorulması üzerine de Bakan Davutoğlu, şunları söyledi:
“Daha önce açıklamalar oldu. Biz de mukabil açıklamalarda bulunduk. İsveç’te yaptığım konuşmada, Türkiye’nin AB üyeliğinin kesinlikle başka ülkelerin iç siyaset meselesine dönüştürülmemesi gerektiğini söyledim. Malum şimdi, Avrupa’da, Avrupa Parlamentosu seçimleri ve Almanya başta olmak üzere genel seçimler var. İç siyaset meselesi olarak Türkiye’nin konuşulması, bu konuda yorumlar yapılması, sağlıklı bir şekilde yürütmemiz gereken sürece fayda sağlamaz. Onun için herkesin kısa dönemli siyasi tartışmalar, polemikler ya da kazançlar yerine, uzun dönemli staretji vizyonlarla meseleye bakması lazım. AB liderlerinden de beklediğimiz budur.”

Haberin Devamı


Bakan Davutoğlu, Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosu Hakan Kıvanç’ın ile ilgili soru üzerine, “O konuyu değerlendiriyoruz. Başkonsolos yıllık izindedir” diye konuştu.

Bakan Davutolu, Valilik ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i makamında ziyaret etti. Bakan Davutoğlu, Büyükşehir Belediyesi mehter takımının gösterisi ile karşılandı. Gösterinin ardından mehter takımı ile fotoğraf çektiren Bakan Davutoğlu, “Mehter bizim ruhumuzdur” dedi. Bakan Davutoğlu, daha sonra AKP İl Başkanlığı’nı ziyaret edecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!