Davutoğlu da imza törenindeydi

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu da imza törenindeydi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 22:57

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AK Parti üyesi olmasıyla Türkiye’de 57 yıl sonra partili cumhurbaşkanlığı da tekrar başladı.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı’ndan makam aracına eşlik eden eskortlar eşliğinde AK Parti Genel Merkezi’ne gitti. Erdoğan’ın AK Parti’ye gelişi havadan drone’la görüntülendi, trafik tamamen durduruldu. Güzergâh boyunca geniş güvenlik önlemleri alındı.

Genel merkeze büyük bir Erdoğan posteri ve Türk bayrağı asıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partiye eşi Emine Erdoğan, damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’la birlikte geldi. Törene kızı Esra Albayrak ve torunu Mahinur Albayrak da katıldı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı AK Parti protokol kapısında Başbakan Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım ve partililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı’nın girişi sırasında salonda ‘Dombra’ şarkısı çalındı. Ayakta alkışlanan Erdoğan, salonda Yıldırım’la yan yana oturduğu koltukta AK Parti üyelik beyannamesini imzaladı. Böylece Erdoğan, AK Parti’ye 33 ay aradan sonra yeniden üye oldu.

Haberin Devamı

Törende Erdoğan ve Yıldırım duygulu anlar yaşadı. Erdoğan ve Yıldırım’ın gözyaşlarını sildiği görüldü. Yıldırım, daha sonra kürsüde Erdoğan’a AK Parti kurucu üyeliği beyannamesini takdim etti.

Törende Konya milletvekili olarak eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da yer aldı. Davutoğlu, eski Meclis başkanları Mehmet Ali Şahin ve Cemil Çiçek’le yanyana oturdu.

AK Parti’nin kuruluşunda yer alan isimlerden Abdullah Gül ile Bülent Arınç ise törende yoktu.

Erdoğan ile Yıldırım konuşmalarının ardından genel başkanlık makamının olduğu 8. kata çıktı, sonra Beştepe’ye geçti.

O İFADE DEĞİŞTİRİLDİ

Erdoğan’ın AK Parti üyesi olmasıyla Türkiye’de 57 yıl sonra partili cumhurbaşkanlığı tekrar başladı. Erdoğan, 21 Mayıs’ta yapılacak AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi sonrası cumhurbaşkanlığı ile genel başkanlık görevini birlikte sürdürecek.

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık korumaları toplantı öncesinde bomba köpekleriyle hassas arama yaptı. Genel merkez çevresi çelik bariyerlerle çevrilirken, Ejder isimli zırhlı araç da tören boyunca görev yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden Erdoğan’ın programına ilişkin geçilen “AK Parti grup toplantısı” ifadesi, öğleden sonra “AK Parti’ye katılım töreni” olarak değiştirildi. 

BAKMADAN GEÇME!