Datagate hisseleri için talep toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

Datagate hisseleri için talep toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2006 11:59

Index Grup’un ikinci büyük şirketi olan Datagate'in hisselerinin halka arzı kapsamında yarın talep toplanmaya başlanacak. Şirket hisselerinin bu ay içinde İMKB’ye kote olması bekleniyor.

Datagate’den yapılan açıklama, 17.4 milyon dolarlık piyasa değeri üzerinden halka açılacak olan hisselerin 3.5 YTL fiyattan satışa çıkarılacağı kaydedildi. C Menkul Değerler’in oluşturduğu bir konsorsiyum tarafından halka arzedilecek olan hisselerden yaklaşık 5.28 milyon dolarlık gelir elde edilmesi bekleniyor. Toplam nominal hisse değeri 6.6 milyon YTL olan Datagate’in yüzde 30.30’unun satışından elde edilecek gelir, yine firmaya yönelik yatırımlarda kullanılacak.
İstanbul’da 1992 yılında kurulan, 2001 ve 2003 yıllarında yüzde 85’i Index Bilgisayar tarafından satın alınan Datagate, yerli bilgisayar üreticilerinin ihtiyaçları olan bilgisayar parçalarını sağlıyor. PC üretiminde kullanılan ürünlerin ithalat, temsilcilik, satış, pazarlama, dağıtım, lojistik ve satış sonrası hizmetler alanında da faaliyet gösteren Datagate ayrıca notebook, yazıcı ve bilgisayar monitörlerinin de satışını yapıyor.
Intel, Seagate, Xerox ve Acer gibi bir çok markanın temsilciliğini ve distribütörlüğünü yapan Datagate’in Ankara, İzmir, AHL ve Dubai’de şubeleri bulunuyor.
Datagate Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, 2006 yılında bilişim sektörünün yüzde 25 büyüme sürecine gireceğini ve bu büyümenin önemli bölümünün donanım ürünlerinde olacağını kaydetti. Bilecik, PC bileşenleri (OEM) alanında birçok dünya markası ile anlaşması bulunan Datagate için de bu yılın son derece verimli geçeceğini ileri sürdü. Türkiye’de PC sahiplik oranının yüzde 10 seviyesinde bulunuyor.
Bilecik, Datagate’in halka arz geliriyle, işletme finansmanı ve ürün portföyünün geliştirilmesi, Dubai şubesi için yapılan faaliyetlerin genişletilmesinin hedeflendeğini kaydetti. Üretim alanlarındaki işbirliği fırsatlarının değerlendirilmesinin sağlanacağını belirten Bilecik, elektronik ticaretin geliştirilmesinin de hedefler içinde olduğunu kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!