Darbeler 50 yıl önce bugün başladı

Güncelleme Tarihi:

Darbeler 50 yıl önce bugün başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2010 00:00

Haberin Devamı

26 Mayıs 1960 tarihli Hürriyet gazetesinin birinci sayfasına bakıyorum. Manşette Başbakan Menderes’in Yunanistan gezisini ertelediği yazıyor. Hemen altında bir haber dikkatimi çekiyor. “İstanbul’a metro inşaatı başlıyor” başlığıyla verilmiş, metronun 200 milyon liraya mal olacağı yazıyor. Hayıflanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin kanlı darbeler tarihini başlatan 27 Mayıs’ın hayatımızı nasıl geriye götürdüğüne yanıyorum. Düşünsenize İstanbul’da en geniş cadde hala Menderes zamanından kalma Barbaros Bulvarı ve Vatan Caddesi. Aradan 50 yıl geçti otobanlar hariç daha genişi yapılmadı.

Oğuz GÜVEN yazıyor
hurriyet.com.tr

Rahmetli gazeteci ağabeyimiz Örsan Öymen’in, “Bir ihtilal daha var” kitabını okurken  “Darbe” rüyasıyla yatıp kalkan bazı askerlerin trajikomik hikayeleriyle çarpılıyorsunuz. Silah zoruyla iktidar olanların ülkeyi ileri değil, nasıl yıllarca geriye götürdüklerinin tanığı oluyorsunuz.

İşte bugün Tükiye’nin darbe ayıplarının başladığı günün 50. yıldönümü. 50 yıl önce darbe için fetva bile çıkarılmış. Pullar basılmış. Bir Başbakan kasasında kadın donu çıktı diye mahkemelerde süründürülmüş, asılmış. Ve daha akıl almaz ne olaylar. Bakın 50 yıl önce neler yaşanmış sayfa sayfa okuyun ve bir daha darbe ister misiniz bir düşünün.

Haberin Devamı

İŞTE 32 KISIM TEKMİLİ BİRDEN 27 MAYIS DARBESİ - Foto Analiz

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!