"Darbeciyim... isterse idam etsinler"

Güncelleme Tarihi:

Darbeciyim... isterse idam etsinler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 16:58

15 Temmuz darbe girişiminde özel timlerin Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın kaldığı otele düzenlediği baskını yöneten Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in ifadesinde, "Darbeciyim, isterlerse idam etsinler ama FETÖ’cü değilim" dedi. Kendisinin kandırıldığını savunan Tümgeneral Sönmezateş, saldırıyı organize eden askerlerden Binbaşı Şükrü Söymen’in, kendisine darbe girişiminden 5 gün önce "Hazır ol bu hafta şenlik var" dediğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki FETÖ üyesi askerlerin 15 Temmuz cuma gecesi kalkıştıkları darb

e girişiminde, Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçede tatilini geçirdiği otele de özel timler saldırdı. Helikopterle gelip saldırıyı gerçekleştiren darbeci askerler, 2 polisi şehit etti. Ardından ormanlık alana kaçan Özel Kuvvetlere ve MAK timlerine bağlı askerleri yakalamak için operasyon yapıldı.

OPERASYONU YÖNETEN TÜMGENERAL’DEN İTİRAF

Marmaris’teki saldırıyı yönettikten sonra gittiği Ankara’da yakalanan, gönderildiği Muğla’da da tutuklanan Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, ifadesinde tüm suçlamaları kabul etmesinin yanı sıra, önemli bilgiler de verdiği öğrenildi. Darbe girişimini kabul eden darbeci Tümgeneral Sönmezateş, Fethullah Gülen hareketiyle de ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü. Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, "Evet ben darbeciyim. İsterlerse beni idam etsinler. İdam cezamı versinler ama ben FETÖ’cü değilim" dedi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Darbeciyim... isterse idam etsinler

KANDIRILDIĞINI SAVUNDU

Kendisinin kandırıldığını ve kullanıldığını da öne süren Tümgeneral Sönmezateş, darbe öncesine dair önemli bilgiler verdi.

Marmaris’te saldırıyı planlayanlardan birisi olan Binbaşı Şükrü Söymen’le, darbeden bir hafta önce İstanbul’da buluştuklarını da ifade eden Tümgeneral Sönmezateş, kendisine, "Hazır ol, bu hafta şenlik var" sözleriyle darbeyi ima ettiğini de söyledi. Bu görüşmeden sonra Ankara’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in, darbe girişiminden iki gün önce İzmir’e geldiği ortaya çıktı.

EŞİNE ’BENDEN BOŞAN’ DEDİ

Haberin Devamı

Tümgeneral Sönmezateş’in ifadesinde ayrıca eşine de mesaj gönderdiği ve darbeci olduğu için kendisinden boşanmasını istediği de ifade edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!