Darbeciler Marmaris’teki otel saldırısında, Cumhurbaşkanı’nın çalışma ofisini de hedef aldı

Güncelleme Tarihi:

Darbeciler Marmaris’teki otel saldırısında, Cumhurbaşkanı’nın çalışma ofisini de hedef aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2016 12:52

TÜRK Silahlı Kuvvetleri içinde bir grubun 15 Temmuz günü darbe girişimi sırasında, Marmaris’te saldırdıkları otelde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tatili süresince çalışma ofisi olarak kullandığı bölüm de büyük hasar gördü. Erdoğan’ın tatilde ailesiyle kaldığı villa ile hemen yanında bulunan, ziyaretçilerini kabul ettiği ve günün 4 saatini geçirdiği bölümün de bomba ve kurşunların hedefi olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Başarısız darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CNN Türk ekranlarına çıkıp, halka direniş için alanlara inme çağrısı yaptığı Grand Yazıcı Otel, darbecilerin hedefi oldu. Erdoğan’ın ailesiyle birlikte otelden ayrılmasından kısa süre sonra darbeci SAT ve MAK timleri, 4 helikopterle bölgeye ulaştı. Burada saatlerce süren çatışmalardan sonra iki polis şehit oldu. Saldırıya katılan darbeci askerler ise yoğun ateş nedeniyle helikopterlerin alçalamaması üzerine kaçamadıkları için ormanlık alana girip izlerini kaybettirmeye çalıştı. Bölgede arama çalışmaları da 9’uncu gününde aralıksız devam etti.



ÇALIŞMA OFİSİ DE BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ

Saatler süren saldırı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesiyle kaldığı villanın yanı sıra, çalışma ofisi ve otelde korumaların kaldığı diğer bölümler de bomba ve kurşunlardan büyük hasar gördü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tatili boyunca gün içerisinde konuklarını kabul ettiği, danışmanlarıyla toplantılar yaptığı, kaldığı villanın hemen yanındaki çalışma ofisi darbecilerin saldırısında hedef oldu. Tatili süresince Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çalışma ofisi olarak kullanması için hazırlanan, 3 oda 1 salon şeklindeki bölümün cep telefonuyla çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Erdoğan’ın çalıştığı odadan namaz kıldığı bölüme, konuklarının beklediği alanlara kadar her yerde bulunan kurşun izleri, Muğla Olay Yeri İnceleme ekiplerince tek tek tespit edildi, en ince ayrıntılarına kadar araştırıldı. Otelin bu bölümleri görüntülenip savcılık talimatıyla kapatıldı.

Haberin Devamı

Taylan YILDIRIM/MARMARİS, (DHA)

BAKMADAN GEÇME!