Darbe komisyonunda CHP-AK Parti çatlağı

Güncelleme Tarihi:

Darbe komisyonunda CHP-AK Parti çatlağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 21:16

TBMM 15 Temmuz FETÖ ve Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, 15 Temmuz’un karanlıkta kalan noktalarının tespiti için komisyon dışında ayrı bir çalışma yürüteceklerini açıkladı. CHP’li üyeler, komisyonun amacından saptığını öne sürdü.

Haberin Devamı

DARBE Komisyonu’nun CHP’li üyeleri Zeynel Emre, Aytun Çıray, Sezgin Tanrıkulu ve Aykut Erdoğdu, dün Meclis’te düzenledikleri basın toplantısında, komisyonun ilk bir aylık çalışmadan sonra amacından saptırıldığını savundu. Toplantıda konuşan Emre, darbenin araştırılması için Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları, Başbakan ve MİT Müsteşarı’nın dinlenmesi gerektiğini belirterek, özetle şöyle dedi: “Köprü, kule, otel ziyareti yaparak, darbenin aydınlatılması imkânsız. Komisyon önümüzdeki hafta Marmaris’e gitme kararı aldı. Bu gezinin 15 Temmuz’un aydınlatılmasına uzak hamleler olduğunu, komisyonun zamanının geçirilmesine yönelik yapıldığını düşünüyoruz. Katılmayacağız. Anlaşılan o ki müdahaleler sonunda 4 Ocak’ta komisyonu tamamlamış olacaklardır. Yasal olarak biz 4 Şubat’a kadar devam edebiliriz çalışmalarımıza.”

Haberin Devamı

‘EK SÜRE KULLANMAYACAĞIZ’

Öte yandan AK Partili Komisyon Başkanvekili Belma Satır CHP’li üyelerin çalışmalara etkin katılmadığını söyledi. Satır, komisyon çalışmalarının 3 Ocak’ta biteceğini, bir aylık ek süreyi kullanmayacaklarını açıkladı

DARBECİLERLE GÖRÜŞME TALEBİ

CHP’li Emre toplantıda “CHP’li üyeler olarak karanlıktaki noktaların tespiti için, komisyon çalışmaları dışında ayrı olarak çalışmaya devam edeceğiz. Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı’yla görüşmek için olanak sağlanması için Başbakan’a da başvuracağız” dedi. CHP’li üyeler, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne verdikleri dilekçede, Sincan Cezaevi’ndeki darbeciler Akın Öztürk, Mehmet Dişli, Hakan Evrim, Hüseyin Türk, İbrahim Yılmaz ve Mehmet Partigöç’ü ziyaret etmek istediklerini bildirdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!