Damdakı gitarcı

Güncelleme Tarihi:

Damdakı gitarcı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 04, 2002 09:47

Kraliçe 2. Elizabeth'in tahta çıkışının 50. yıldönümü dolayısıyla Buckingham Sarayı'nda verilen konserde yıldızlar geçidi yaşandı. Queen topluluğunun gitaristi Brian May'in saray binasının en tepesinde solo olarak seslendirdiği God Save the Queen (Tanrı Kraliçeyi Korusun) parçasıyla başlayan konserde, Paul McCartney ve Eric Clapton'ın da aralarında bulunduğu pek çok sanatçı ve topluluk sahne aldı.

Haberin Devamı

Konsere katılan ünlü sanatçılar ve topluluklar arasında Ricky Martin, Phil Collins, Atomic Kitten, Beach Boy Brian Wilson, Blue, Emma Bunton, Tom Jones, S Club 7,, Aretha Franklin, Joe Cocker, Steve Winwood, Rod Stewart, The Corrs ve Shirley Bassey, Tonny Bennet, Eurythmics topluluğundan Annie Lennox dikkati çekti.

Kraliçe 2. Elizabeth ile Prens Philip'in konsere geç saatlerde geleceği belirtilirken, Prens Charles ve oğulları Prens William ile  Harry'nin kendileri için ayrılan kraliyet locasında geceye renk katan komedyenleri ve konserde yeralan şarkıcıları izlediler.

Konseri, bilet alarak Buckingham Sarayı'nın arka bahçesinde izlemeÅŸansını elde eden 12 binden fazla ÅŸanslı seyircinin yanı sıra Londra'nın geniÅŸ caddeleri parkları ve Trafalgar Meydanı'nın dolduran sayıları 1 milyona varan izleyici topluluÄŸu tarafından da izlendiÄŸi Scotland Yard yetkililerince açıklandı. Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!