'Dağdaki Gençler'in marifeti

Güncelleme Tarihi:

Dağdaki Gençlerin marifeti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2007 02:00

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi, Beşağaç Köyü'nde, PKK'lı teröristler, içinde korucu ve köylülerin bulunduğu minibüsü otomotik silahlarla taradı. 7'si korucu 12 kişi şehit oldu. Bugün Şırnak'ta şehitler için bir tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Köstebek kim?

ACILI TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Beşağaç köyü yakınlarında terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu ölen 12 kişi için cenaze töreni düzenlendi. Tören sırasında bir kötü haber daha geldi. Saldırının yapıldığı bölgede yapılan aramada 7 yaşında bir çocuğun cesedi bulundu. Bulunan çocuğun teröristlerin minibüse düzenlediği saldırıda ölen Kamil Akdoğan'ın 7 yaşındaki oğlu Medeni Akdoğan olduğu anlaşıldı.

Beşağaç köyü bölgesinde köylerine su getirmek amacıyla çalışan ve minibüsle köylerine dönerken, PKK terör örgütü mensupları tarafından pusuya düşürülen 7'si geçici ve gönülü köy korucusu olan 12 kişi için Beytüşşebap Kaymakamlığı önünde cenaze töreni düzenlendi.

Güvenlik güçleri, saldırının hemen ardından bölgede geniş çaplı operason başlatırken, yaralı 2 kişi helikopterle Şırnak Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Beytüşşebap'a yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunan Beşağaç Köyü yakınlarındaki su kanalı inşaatında çalışanları taşıyan minibüs, bugün saat 17.00 sıralarında köye dönerken, kırsal alandan geçtiği sırada PKK'lı bölücü teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla tarandı. Saldırıda, minibüste bulunan 7'si geçici köy korucusu 12 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

Saldırının duyulması üzerine güvenilk güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlatırken, yaralı 2 kişi askeri helikopterle Şırnak Askeri Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Şırnak Valisi Selahttin Aparı, saldırıda 12 kişinin öldüğünü belirterek, “Terörist bir saldırıdır, Olayda ölenler su kanalı inşaatıda çalışıyordu” dedi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle: Kamil Akdoğan, Rahmi Acer, Kadri Acer, Orhan Acer, Kazım Acer, geçici köy korucusu ve köy muhtarı Yusuf Acer ve Zeki Acer, köylüler Reşit Acer, Harun Acer, Sefer Acer, Bengin Acer, Cuma Ermahan

Yetkililer, olaydan sonra bölgede başlatılan hava destekli operasyonların sürdürüldüğünü kaydettiler.

 













Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!