Dağcıları cep kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Dağcıları cep kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

NİĞDE'nin Çamardı İlçesi yakınındaki Aladağlar'ın Demirkazık Bölgesi'nde önceki gün öğle saatlerinde iplerinin kopması sonucu mahsur kalan 2 dağcı, cep telefonuyla yapılan imdat çağrısı üzerine kurtarıldı. İTÜ Dağcılık Kulübü'nün 52 üyesi, geçen cumartesi günü Demirkazık'a çıkarak kamp kurdu.

İkisinin ipleri koptu

Değişik gruplar halinde 3 bin 400 metre yükseklikteki zirveye tırmanış ve iniş denemeleri sırasında ikisi de usta olan dağcıların ipleri koptu. Bulundukları yerin yar olması ve iniş için özel gereçleri bulunmaması yüzünden iki dağcı mahsur kaldı. Cansın Evrenesoğlu ve Burak İzmirlioğlu'nun durumunu uzaktan gören diğer arkadaşları da yardım edemeyince, yanlarında bulunan cep telefonuyla ‘İmdat’ çağrısı yaptılar.

Jandarma eşliğinde önceki gün bölgeye yetişen AKUT'tan 3 kişilik bir ekip kayıp dağcıların bulunduğu 2 bin 900 metre yüksekliğe tırmanışa geçti. Ancak ekip havanın kararması ve şiddetli fırtına nedeniyle çalışmasını sabaha erteledi. Sabah tekrar tırmanışa geçen AKUT ekibi dün sabah 09.00'da, mahsur kalan dağcıları uzaktan gördüklerini, sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi. AKUT ekibi ancak 2.5 saatlik zorlu bir tırmanış ve inişten sonra 2 dağcıya ulaşabildi. Su ile yiyecekleri biten ve üşüyen dağcıların ihtiyaçları giderildi. Ardından da kurtarma ekibinin yardımıyla aşağıdaki kampa indirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!