'DAEŞ'le bağımız yok'

Güncelleme Tarihi:

DAEŞle bağımız yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 23:33

ULUSLARARASI Savunma Danışmanlık, İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (SADAT) Yönetim Kurulu Başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, eğitim kampları olmadığını, DAEŞ (IŞİD) veya başka herhangi bir terör örgütüyle hiçbir ilgi ve bağlantıları bulunmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Tanrıverdi, son günlerde SADAT hakkında basında yer alan ‘gerilla eğitimi’ iddialara ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunurken şöyle dedi: “SADAT, tamamen ticaret hukukuna göre kurulmuş bir danışmanlık şirketidir. Dış politikamızın müsaade ettiği, İslam ülkelerinin silahlı kuvvetlerine, ihtiyaç duydukları danışmanlık hizmetini vermek amacıyla kurulmuştur. Görüşmelerimiz var ancak görüştüğümüz İslam ülkelerinde istikrar sorunu var. Bu nedenle süreçlerin başlaması uzun süre alıyor. SADAT'ın eğitim kampları yoktur. DAEŞ veya başka herhangi bir terör örgütü ile hiçbir ilgi ve bağlantısı yoktur. Yurtiçinde ve dışında halihazırda hiçbir ülkeye veya örgüte gerilla eğitimi vermedik. Gayrinizami harp veya özel harekât eğitimi konularında hizmet vermek istememizden dolayı bizim üzerimizden Cumhurbaşkanımıza vurmaya çalışıyorlar."

Tanrıverdi, şirketin yönetiminde 6 kişinin bulunduğunu, maddi anlamda destek sunan ve hisselerini alan kişi sayısının da 57 olduğunu belirtti.

BAKMADAN GEÇME!