Cüneyt Özdemir’den ilk yorum: TİB belki de kitapları beğenmedi

Güncelleme Tarihi:

Cüneyt Özdemir’den ilk yorum: TİB belki de kitapları beğenmedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 11:24

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın Twitter hesabına erişimin engellenmesini istediği, mahkemenin ise bu talebi reddettiği Cüneyt Özdemir konu hakkında hurriyet.com.tr'ye konuştu.

TİB'DEN CÜNEYT ÖZDEMİR'E YASAK TALEBİNE MAHKEMEDEN RET

Haberin Devamı

TİB’in hesabının kapatılması için mahkemeye başvurduğu gazeteci Cüneyt Özdemir, www.hurriyet.com.tr’ye şunları söyledi:

"TİB’in, onaylı twitter hesabımı kapatma talebi olduğunu bu sabah öğrendim. Olabilir mi, hiçbir şeye şaşırmıyorum. Ama şöyle bir durum var. Beni 4 milyon kişi takip ediyor. Türkiye’de 12 milyon twitter kullanıcısı var diye biliyorum. Bana yasak koydurmak, neredeyse Türkiye’de Twitter’ın üçte birini kapatmak demek. Çatışma döneminin başladığı son birkaç aydır siyasi mesajlar atmıyorum. Sadece sevdiğim filmleri, kitapları, Instagram’da çektiğim fotoğrafları paylaşıyorum.

12 HESABI KAPATTIRDIM

Yaklaşık 4 milyona yakın takibim var Twitter’da. Twitter gibi Facebook’ta da çok sayıda sahte hesap kurulmuş adıma. Olur olmaz içerikler paylaşılıyor. Facebook’a başvurarak tespit ettiğim 12 hesabı askıya aldırdım. Sadece sahte hesaplar da değil, adam Facebook’ta fotoğrafımı kullanarak penis büyütücü bile satıyor!

Haberin Devamı

TİB’İN BAŞKA İŞİ YOK MU?

Endişe verici olan şu açıkçası… Terörle mücadelenin arttığı bugünlerde eğer TİB işini gücünü bırakıp Türkiye’nin en tanınmış gazetecilerinden birinin sosyal medya hesabını kapatma derdine düştüyse, bunu kara kara düşünmeliyiz… TİB’in varlığından, şu andaki bürokrasinin çalışma biçimine, Türkiye’de demokrasi ve hukukun işletilme şekline kadar vahim bir tablo içindeyiz.

BELKİ KİTAPLARI BEĞENMEDİLER!

Ben artık Ahmet Hakan’a saldıranların elini kolunu sallayarak bırakıldıklarını gördükten sonra hiçbir şeye şaşırmıyorum. Benim hesabımı neden kapatmışlar elbette anlamış değilim… Çünkü Twitter hesabımda sıkıntılı hiçbir şey yok. Telefonlarımız 24 saat dinleniyor zaten, aşırı şeffaf yaşıyoruz. Ama belki TİB yetkilileri paylaştığım filmleri, kitapları, Instagram fotoğraflarımı beğenmemiş olabilirler! Vurur yüze ifadesi, sıra benim hesabımı kapatmaya kadar geldi bir tanesi…"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!