Cumhuriyet'in 'Jandarma o TIR'larda silah var dedi' haberine erişim yasağı

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyetin Jandarma o TIRlarda silah var dedi haberine erişim yasağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2015 15:36

Adana’daki MİT TIR’larında yakalanan silahlarla ilgili jandarma raporunu yayınlayan Cumhuriyet'in haberine erişim yasağı geldi. Haberin yer aldığı link 4 saat içinde erişime kapanacak. Raporda silahlar için ''canlılar için öldürücü ve yaralayıcı, cansızlar için yakıcı, yıkıcı ve tahrip edici'' dendiği iddia ediliyordu.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Gazetesi'nden Erdem Gül'ün haberine göre, Adana’daki MİT TIR’larında yakalanan silahlarla ilgili jandarma raporunda ürkütücü tespit ve bilgiler yer aldı. Jandarma Genel Komutanlığı’nın, geçen yıl 19 Ocak’ta Adana'da MİT'e ait TIR’ların yakalanmasından tam 4 gün sonra 23 Ocak 2014 tarihinde hazırladığı uzmanlık raporunda silahlar için “gecikmeli veya anında infilak edebilen, mevcut halde çarpma halinde infilak edebilecek konumda, TCK’de patlayıcı madde kapsamında mütalaa edilebilecek nitelikte, canlılar için öldürücü ve yaralayıcı, cansızlar için yakıcı, yıkıcı ve tahrip edici” tespitleri yapıldığı iddia edildi.

Raporun “Adana’nın Ceyhan ilçesi Sirkeli gişelerinde durdurulan ve Ceyhan-Adana TEM otoban yolu kenarında park halinde bulunan araç üzerinde yapılan aramada ele geçirildiği belirtilen ve incelenmek üzere gönderilen, bir adet tapa, (Top mermisinin patlamasını sağlayan başlık), bir adet fişek” olmak üzere iki silaha ilişkin incelemeyi yansıttığı ileri sürüldü. TIR’larda bulunduğu belirtilen füzeler, roket başlıkları gibi ağır silahların Ankara’ya gönderilmediği için incelenmelerinin sağlanmadıkları öne sürüldü.

Jandarmanın uzmanlık raporunda “Uzmanlık Numarası” başlığının karşısında “Yanıcı ve Patlayıcı Madde İnceleme” ifadesi yer aldı.

Tutuklandılar

İki silahın fotoğraflarına da raporun altında imzası bulunan balistik ve patlayıcı uzmanı 5 kişi, TIR’larını durduran ve silahları incelemek için laboratuvara gönderen savcı Aziz Takçı ile birlikte geçen mayıs ayında tutuklandı ve halen cezaevinde bulunuyor.

ERİŞİM YASAĞI

Silahların fotoğraflarının da yer aldığı raporu yayınlayan Cumhuriyet'in haberine erişim yasağı geldi. Söz konusu haberle ilgili içerik, görüntü ve fotoğrafların yer aldığı linklere mahkeme kararıyla ulaşmak artık mümkün olmayacak.

BAKMADAN GEÇME!