Cumhuriyet'in insan manzaraları

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyetin insan manzaraları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cumhuriyet'in kuruluşunun 75'inci yılı nedeniyle düzenlenen etkinliklerin en kapsamlısı olan Üç Kuşak Cumhuriyet sergisi Topkapı Sarayı bahçesindeki tarihi Darphane binasında açıldı. Tarih Vakfı'nın, düzenlediği sergi, 8 Kasım'a kadar sürecek.

Üç Kuşak Cumhuriyet sergisi, Türkiye'nin, kuruluşundan bugüne kadar geçen üç çeyrek yüzyıl boyunca gerçekleştirdiği gelişme ve ilerlemeyi yansıtıyor. Bir, gündelik yaşam sergisi olarak tasarlanan sergi, tarihe ve Cumhuriyet sürecine farklı bir bakış açısı getiriyor.

Sergi, birbirinden farklı temalar işleyen yazılı, fotoğraflı, üç boyutlu malzemelerden derlenen 20 sahneden oluşuyor. Bugün, Dün, Adam Olmak, Bayramlar ve Hatıraları, Cumhuriyet'in Eğlenceleri, Mutlu Aile ve Sırları, sergideki bölüm başlıklarından bazıları. Tarihi Darphane binalarındaki Sıra Odalar adlı mekanda ise 17 ailenin fotoğraf albümleri, yazışma ve arşivleri, kuşaktan kuşağa aktarılmış değerli ve gündelik kullanım eşyaları sergilenecek. Cumhuriyet'in Aile Albümleri adlı bu bölümün en büyük sürprizi ise sergi süresince her gün saat 15.00 ve 16.00'da nikah törenleri düzenlenecek olması.

Serginin yanısıra hergün yan etkinlikler de düzenlenecek. Hafta içi belgesel ve sinema filmi gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları, hafta sonları da profesyonel sanatçı ve toplulukların konserleri yeralacak. Cuma, cumartesi ve bazı pazar akşamları sergi saatleri dışında yeralan konser, tiyatro türü etkinlilkere giriş biletleri tam 1 buçuk milyon öğrenci 1 milyon olarak belirlendi. Hafta içi düzenlenecek etkinliler ise ücretsiz olarak izlenebilecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!