Cumhuriyet tarihinin en kritik gecesinden çarpıcı kareler

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet tarihinin en kritik gecesinden çarpıcı kareler
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 12:40

FETÖ'nün 15 Temmuz oarbe girişiminin ana davasının 2581 sayfalık iddianamesi tamamlandı. İddianamede Fethullah Gülen 1 numaralı şüpheli. İddianamede Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile kuvvet komutanları davacı olarak yer aldı. İddianamede darbe girişimini yöneten ’Yurtta Sulh Konseyi’nin 38 kişiden oluştuğu belirtildi. 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın darbeciler tarafından Akıncı Üssü'ne götürüldüğü ana ilişkin fotoğraf da iddianamede yer aldı.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay'ın basılıp Orgeneral Hulusi Akar başta olmak üzere çok sayıda üst düzey askerin rehin alınarak Akıncılar Hava Üssü'ne götürülmesine ilişkin sürdürdüğü soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndan çıkarılarak Akıncı Üssü'ne böyle götürüldüğü fotoğraflar da yer aldı.

Cumhuriyet tarihinin en kritik gecesinden çarpıcı kareler

YAŞAR GÜLER BÖYLE GÖTÜRÜMÜŞ

Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler'in kaçırılma görüntüleri de iddianamede yer aldı. Güler kaçırılma anını şöyle savcılık ifadesinde şöyle anlatmıştı: "15 Temmuz 2016 saat 21.25 sıralarında makam odamda yalnız başıma çalışmaktaydım. Kapı çalındı. Girmesini söyledim. Birden bir patırtıyla ‘Yere yat yere yat’ sesleri yükseldi. Odamda yaklaşık eğitim kıyafetli silahlı, silahların hepsi üzerime çevrilmiş 10 personeli gördüm. İçlerinden biri tekrar ‘Yere yat’ şeklinde bağırdı. Ben de ‘Siz kimsiniz’ diye sordum. Tekrar ‘Yere yat’ diyerek üzerime saldırdılar.  Ben bunlardan bir tanesini tutarak diğer tarafa fırlattım ve yere düştü. Bunun üzerine daha büyük bir öfkeyle üzerime çullandılar. Yüzükoyun yere yatırdılar, içlerinde bir tanesi kafama ayağıyla bastırdı. Ayaklarımı ve kollarımı ayırıp çekiyorlar. Ellerimi arkadan bağladılar. İlk başta ağzımı bantladılar.

Haberin Devamı

Cumhuriyet tarihinin en kritik gecesinden çarpıcı kareler


ONLARI EMİR SUBAYIM YÖNETİYORDU

O vaziyetteyken sivil biri sırıtarak omzuma vurdu. ‘Komutanım merak etmeyin bir tatbikat’ diye alaycı ifadelerle konuşunca baktım benim emir subayım Mehmet Akkurt’tu. Ekibin yöneticisi olduğunu anladım. Kafama yüzümü kapatacak şekilde bere geçirdiler. Bu şekilde zorla beni kaldırdılar. Ben bu yapılanlara karşı direniyordum. Beni yerde sürükleyerek koridora çıkardılar."

Haberin Devamı

Cumhuriyet tarihinin en kritik gecesinden çarpıcı kareler

 

BAKMADAN GEÇME!