Cumhuriyet 93 ülkede kutlanacak

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet 93 ülkede kutlanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cumhuriyet'in kuruluşunun 75. yıldönümü, dünya çapında düzenlenecek olan etkinliklerle görkemli bir şekilde kutlanacak. Dışişleri, Kültür, Turizm ve Milli Eğitim bakanlıklarının ortak çalışmalarıyla düzenlenen geniş organizasyon çerçevesinde, bu yıl Cumhuriyetin 75. yıldönümü 93 ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Dışişleri Bakanlığı Kültür Dairesi Başkanı Menter Şahinler, şimdiye kadar gerçekleştirilenlerden daha yoğun ve geniş çapta bir kutlama programı hazırladıklarını ifade etti. Hedeflerinin Türkiye'nin tanıtımının kalıcı bir şekilde yapılması olduğunu söyleyen Şahinler, bu nedenle 93 ülkede verilecek olan ‘‘Modern Türkiye’’ konulu sempozyumlara sunulacak bildirilerin 30 dile çevrileceğini belirtti. Programının ana hatları şöyle:

Birçok ülkede Türkiye'yi tanıtıcı filmlerin gösterilmesi, yabancı dilde yazılmış kitaplarla birlikte modern Türkiye'yi yansıtan fotoğraf sergileri düzenlenmesi ve modern Türk ressamlarının sergilerinin açılması.

Türkiye'deki Klasik Batı Müziği'nin yanı sıra, Çağdaş Türk Müziği'nin tanıtılması amacıyla Türk müzik gruplarının, piyanistlerinin ve solistlerinin yurtdışında turnelere gönderilmesi.

Ankara'da Siyasal Bilgiler Fakültesi'nce 22-23 Ekim 1998 tarihlerinde düzenlenecek olan ‘‘Atatürk ve Modern Türkiye’’ konulu sempozyuma yabancı ülkelerden ilgili bilim adamlarının ve yazarların davet edilmesi.

Yabancı ülkelerde Türk haftaları düzenlenerek, ‘‘Eşkiya’’ ve ‘‘Hamam’’ gibi uluslararası alanda ün yapmış Türk filmlerinin gösterilmesi ve Türk mutfağı ile Türk el sanatları sergilerinin açılması, tek kişilik tiyatro oyunlarının sunulması, TOBAV'ın öncülüğünde bir uluslararası tiyatro festivalinin düzenlenmesi ve tanıtıcı filmler yaptırılması.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!