Cumhurbaşkanlığı ve Ankara milletvekili seçim sonuçları hurriyet.com.tr'de takip edilecek

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanlığı ve Ankara milletvekili seçim sonuçları hurriyet.com.trde takip edilecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2018 11:34

Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili genel seçimi Ankara’da ikamet eden vatandaşların da gündeminde! Pazar günü YSK’nın bildirdiği saatte Türkiye’nin her yerine oy verme işlemi sonlanacak, 2018 nihai seçim sonuçları için bekleyiş başlayacak. Hem cumhurbaşkanlığı hem de Başkent Ankara başta olmak üzere tüm illerin milletvekili seçim sonuçları an be an hurriyet.com.tr'de olacak.

Haberin Devamı

Türkiye 24 Haziran seçimleri için nefesini tuttu. Dört bir yanda kurulan sandıklardan çıkan oylarla cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekilleri belli olacak. Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Selahattin Demirtaş ve Doğu Perinçek Cumhurbaşkanlığı için yarışacak. 1. turda yüzde 50 oyun üzerinde oy alan aday Cumhurbaşkanı seçilecek.  24 Haziran akşamı sandıklar açılmaya başladığında hurriyet.com.tr’nin “Seçim 2018” sayfasından gerek cumhurbaşkanlığı gerekse Ankara oy oranlarını, ilçe ilçe takip edebilirsiniz. Peki, Ankara’da seçim saat kaçta başlayacak, sandıklar saat kaçta açılacak? 

Seçimde oy verme saatlerine ilişkin YSK kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı. 16 Nisan referandumuna göre saatler değişti. Tüm yurtta oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi.

Haberin Devamı

İKİNCİ TUR TARİHİ

24 Haziran'da seçmen hem milletvekilliği hem de cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanacak. İlk turda cumhurbaşkanı adaylarından hiç biri yüzde 50 artı 1 oy alamazsa, 8 Temmuz Pazar günü ikinci tur oylama yapılacak. Bu oylamaya ilk turda en çok oy alan iki aday katılabilecek. En yüksek oyu alan isim Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı seçilecek.

BAKMADAN GEÇME!