Cumhurbaşkanına hakaretten 1845 dosya

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanına hakaretten 1845 dosya
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 10:30

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı'na hakarete yönelik olarak bakanlığınca kovuşturma izni verilen dosya sayısının bin 845 olduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük hakaretlere baktığımızda ben okuyamıyorum bile yüzüm kızarıyor. Kimsenin, küfür etme özgürlüğü olmamalıdır" dedi.

Haberin Devamı

Bozdağ, TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığının bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Denetimli serbestlikle ilgili şu anda çalışmalarının bulunmadığını bildiren Bozdağ, şartlı tahliyesine bir yıl kala kişilerin, denetimli serbestik yoluyla infazının devam ettiğini kaydetti. Bozdağ, "Bu uygulamaya göre bugün 18 ay hapis cezası alan biri, içeride bir, iki gün, en fazla bir hafta, durum değerlendirmesi yapılana kadar kalıyor, sonra denetimli serbestliğe ayrılıyor. Eğer biz bu süreyi 2 yıla çıkarırsak o zaman 36 ay hapis cezası alan bir vatandaş,  içeri hiç girmeden veya bir, iki gün, belli süre kaldıktan sonra denetimli serbestlik yoluyla infaz işlemi yapılacak. Bunun anlamı, 3 yıla kadar hapis cezaları cezasız kalacaktır. 3 yıla kadar hapis cezası alan kişi hiç içeri girmesin deniliyorsa o ayrı konu. Ama baktığınızda toplumun şikayet ettiği pek çok suçun da bu kapsamda olduğunu değerlendiriyoruz. O nedenle denetimli serbestlik süresini artırma yönünde bir çalışmamız yok" diye konuştu.

"Okuyamıyorum, yüzüm kızarıyor"

Cumhurbaşkanı'na hakarete yönelik olarak bakanlığınca kovuşturma izni verilen dosya sayısının bin 845 olduğunu bildiren Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük hakaretlere baktığımızda ben okuyamıyorum bile yüzüm kızarıyor. Sinkaflı cümleler, kelimeler, bir düşünce açıklaması değil, tamamen küfür, hakaret.  İsteyen milletvekillerimize onları verebilirim, arkadaşlarımızın yüzü kızarmadan okuyabileceğini zannetmiyorum. Küfür etme özgürlüğü kimsenin olmamalıdır" dedi.     

Haberin Devamı

"Kadın konukevlerinde  27 bin 761 kişi hizmet aldı"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da bütçe görüşmelerinde soruları yanıtlarken, Şubat 2016 itibariyle 137 konukevinin, 3 bin 442 kapasiteyle hizmet verdiğini bildirdi. Ramazanoğlu, bakanlığa bağlı kadın konukevi sayısında 2002'den bugüne kadar yüzde 106, kapasitesinde ise yüzde 160'lık artış sağlandığını kaydetti. Eşe ve çocuğa karşı şiddetten dolayı 2 bin 490 kişi ceza infaz kurumlarında bulunuyor. Ramazanoğlu, bakanlığına bağlı kadın konukevlerinde 2015'te 18 bin 562 kadın, 9 bin 199 çocuk olmak 27 bin 761 kişinin hizmet aldığını ifade ederek, "Eşe ve çocuklara karşı şiddete bağlı olarak, bu eylemlerden şu an itibariyle 2 bin 490 kişi ceza infaz kurumlarında bulunuyor. Bunların 330'u tutuklu, 2 bin 160'ı hükümlüdür" diye konuştu.     

BAKMADAN GEÇME!