Cumhurbaşkanı Gül, sosyal medyayı sevdi

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Gül, sosyal medyayı sevdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 12:28

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kurumsal ilişkileri geliştirmek ve halkla doğrudan ilişki kurmak için yöneldiği sosyal medya kapsamında, Cumhurbaşkanlığı'nın resmi internet sitesi, Facebook, Twitter, YouTube ve Flickr'ı etkili şekilde kullanıyor.

Haberin Devamı

Nato Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere ABD'ye giden Gül, Şikago'daki toplantının ardından Los Angeles'e geçerek, Apple, Google, Facebook ve Twitter gibi sosyal medyanın etkili şirketlerini ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, 9 Aralık 2009'da açtığı Twitter hesabından bir milyon 818 bin 195 kişi takip ediyor.

Twitter'dan ilk paylaşımını 14 Mayıs 2010'daki Aydın seyahati sırasında yapan Gül, 18 Mayıs 2010'dan itibaren Twitter üzerinden gelen soruları cevaplamaya başladı.

Twitter'dan ilk fotoğraf paylaşımını 22 Ekim 2010'da Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wullf'un Türkiye'yi ziyareti sırasında gerçekleştiren Gül, Twitter'da “En Çok Konuşulanlar” bölümünde her zaman ilk 10 arasında yer aldı.

Pahalı saat kullanıp kullanmadığına ve protokol gereği yol kapatılmasına ilişkin sorulara Twitter hesabından yanıt veren Gül, kullandığı antika Cadillac otomobilin fotoğrafını da yine Twitter üzerinden paylaştı.

Gül'ün Gabon gezisinde çekilip Twitter'da yayınlanan fotoğrafları da yaygın medyada geniş yer buldu.

iPhone uygulaması 30 binden fazla indirildi

Cumhurbaşkanı Gül, Facebook, YouTube ve iPhone uygulamalarını da 3 Eylül 2011'de Twitter hesabından duyurdu.

Gül'ün duyurusundan bugüne kadar yaklaşık 30 bin iPhone uygulaması indirildi, YouTube'da 600 civarında video paylaşıldı, Flickr'da da Gül'ün gezilere ait fotoğraflara yer verildi.

“cbabdullahgul” kullanıcı adıyla Facebook'ta yer alan Cumhurbaşkanı Gül'ün yaklaşık 130 bin takipçisi bulunuyor. Facebook hesabı aracılığıyla video, albüm ve fotoğraflarını paylaşan Gül, 330 binden fazla beğeni topladı.

Cumhurbaşkanlığı'nın farklı bir içerik kazandırılan internet sitesinin ziyaret sayısında da artış yaşandı. 2009'da bir milyon 86 bin 639 olan ziyaretçi sayısı, 2010'da bir milyon 672 bin 852'ye 2011'de de 2 milyon 16 bin 582 ziyaretçiye ulaştı.

“www.tccb.gov.tr” sitesini tıklayanların yüzde 61,48'i “yeni ziyaretçi”, yüzde 38,52'si “tekrar gelen ziyaretçi” oldu.

Gül'ün Twitter'ın merkezinden tweet atması bekleniyor

Nato Zirvesi'ne katılmak üzere bugün ABD'ye giden Gül, Şikago'daki temaslarının ardından 22 Mayıs'ta Los Angeles'a geçerek, yatırım şirketleri yöneticileriyle bir araya gelecek.

Apple, Google, Facebook'a ve Twitter şirketlerini ziyaret edecek Gül'ün Twitter'ın merkezinden de tweet atması bekleniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!