Cumhurbaşkanı Gül: Devletiniz daima yanınızdadır

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Gül: Devletiniz daima yanınızdadır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2009 15:29

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, devletin halka hizmet için var olduğunu söyledi. Bayburt’ta halka hitap eden Gül, “Sizin noksanlıklarınızı gidermek için vardır. Hiçbir zaman kendinizi yalnız hissetmeyin. Daima devletiniz yanınızdadır. Daima onu yanınızda bileceksiniz. Herhangi bir ihtiyacınız olduğunda en yakın devlet görevlisi kimse onunla paylaşacaksınız” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte bugün öğle saatlerinde Erzurum’dan karayoluyla Bayburt’a geldi. Vali Kerem Al tarafından Valilik önünde karşılanan Gül, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşların yanına giderek bir süre sohbet etti, ellerini sıktı.

Daha sonra Vali Kerem Al’ın makamına geçen Cumhurbaşkanı Gül, şeref defterini imzaladı. Vali Al, Cumhurbaşkanı Gül’e Bayburt işi el dokuması halı ve plaket takdim etti. Daha sonra Valilik balkonundan halka hitap eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bayburt’u ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Bayburt'u daha önce gelmediğini, bunun da içinde bir ukte olarak kaldığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:

“Bu güzel ilimizi, vatanına, milletine, devletine bağlı değerli vatandaşlarımızı ziyaret etmekten büyük kıvanç duyuyorum. Sizler nasıl devletinize her zaman bağlı, fedakar, şikayet etmeyen ama daima ülkesinin yanında olan, fedakarlıklarda bulunan vatandaşlarsınız, bizler de devlet olarak her zaman sizlerin hizmetinde olacağız. Şüphesiz ki çok yapılacak işler vardır. Ama gördüğünüz gibi devletin bütün kurumları başta hükümet olmak üzere herkes elinden gelen gayreti gösterip sizin bütün noksanlıklarınızı gidermek için gece gündüz çalışmaktadır. İnanıyorum ki her şey çok daha güzel olacaktır. Herkes size layık olmak için büyük gayret içinde. Sizler yapılan işleri ne kadar çok kolaylaştırır, her kademede devlete destek verirseniz, el birliği, dayanışma içinde olursanız, kardeşliğinizi dostluğunuzu her vesileyle gösterirseniz, bu işler daha hızlı olacaktır.”

Bayburt'un il oluşunun 20'nci yılını tebrik eden Cumhurbaşkanı Gül, “Sizler her zaman bizlere bu muhabbeti hep gösterdiniz. Bizler de bunu hiçbir zaman unutmayız. Sizlerin hizmetlerini en iyi şekilde devlet olarak yapmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz” dedi. Devletin, hizmet için var olduğunu, vatandaşların hiç bir aman kendilerini yalnız hissetmemelerini isteyen Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Daima devletiniz yanınızdadır. Daima onu yanınızda bileceksiniz. Herhangi bir ihtiyacınız olduğunda en yakın devlet görevlisi kimse onunla paylaşacaksınız. Bu gösterdiğiniz sevgi ve muhabbet cumhurbaşkanınız olarak benim şahsımda devletinize gösterdiğiniz sevgidir. Devlet eksikliklerinizi tamamlayacaktır. Sizler her şeye layıksınız. Milletimizin bütün fertleri, doğudan batıya, kuzeyden güneye her yerde herkes her türlü güzelliklere layıktır. Herkesin daha çok hizmet bekleme, herkesin daha çok süratli şekilde ihtiyaçlarının giderilmesini bekleme hakkı vardır. Ama emin olun ki devletimiz bütün bunları yerine getirmek için azimlidir kararlıdır.”

Gül daha sonra Vali Kerem Al ve ilgililerden ilin sorunlarıyla ilgili brifing aldı.

SENFONİ ORKESTRASINI BAYBURT'A GÖNDERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, senfoni orkestrasının kente gelmesinin fıkralara konu edildiği Bayburt’un, tarihinde ilk kez bir senfoni orkestrası konserine ev sahipliği yapmasını sağlamıştı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Bayburt’ta konser vermesi fikri Türk Kızılayı Yönetim Kurulu’nun 2007 yılının Eylül ayında Çankaya Köşkü’nü ziyaretinde gündeme gelmiş, Bayburtlu olan Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Saatçi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ünlü, ‘Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi’ fıkrasını anlatarak, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın kentte konser vermesini teklif etmişti.

Fıkrayı çok beğenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, Bayburt’un 2008 konser takvimi içine alınmasını sağlamış ve Şef Rengin Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 17 Nisan 2008’de Şair Zihni Kültür Merkezi’nde verdiği konserle Bayburt’un tarihinde ilk kez senfoni orkestrası ile tanışmasını sağlamıştı.

ÜNLÜ FIKRA

Ercan Saatçi’nin Gül’e Köşk’te anlattığı ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Bayburt konserini gündeme getiren fıkra şöyle:
“Bir gün Bayburt’a bir senfoni orkestrası gelir. Tüm Bayburt halkı konseri izlemek için davetlidir. Konseri merak eden Bayburtlular salonu hıncahınç doldurur. Konser sonunda bir gazeteci Bayburtlu’ya konseri nasıl bulduğunu sorar. Bayburtlu da, ‘Bayburt Bayburt olalı, böyle zulüm görmedi’ yanıtını verir.”

Nisan 2008’de konseri izlemeye gelen Bayburt’un ileri gelenleri ise fıkranın anlatıldığı gibi bitmediğini belirterek ünlü anekdotu şöyle tamamlamıştı:

“Bayburtlu’nun sözü üzerine gazeteci tekrar sorar; ‘Beğenmediniz mi?’ Bayburtlu cevabı yapıştırır: ‘Beğendim aslında ama bütün fa diyezleri fa natural çalmasalardı daha çok beğenirdim.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!