CumhurbaÅŸkanı Gül: Burada alkış yok

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Gül: Burada alkış yok
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 12:03

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Balıkesir’de vatandaşların yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı. 12 yıl sonra ilk kez bir Cumhurbaşkanı’nın ziyaret ettiği kentte vatandaşlar, Gül’le fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Cumhurbaşkanı Gül’e merkeze bağlı Halalca Köyü Bandosu da ’Gülüm benim’ şarkısını çaldı. Gül, daha sonra Atatürk'ün ilk ve tek hutbe okuduğu Zağanos Paşa Camisi'nde Cuma namazı kıldı. Burada kendisini alkışlayan vatandaşları uyaran Gül 'Burası yeri değil.' diye konuştu.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI GÜL'E COŞKULU KARŞILAMA / WEB TV 

"BURADA ALKIÅž YOK"

Balıkesir’de ziyaretlerde bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İl Emniyet Müdürlüğü’nün, ’Karesi Umut Ateşi Projesi’ kapsamında müzik eğitimi verdiği Roman gençlerin, Valilik binasındaki mini konserini dinledikten sonra Garnizon Komutanlığı’nı ziyaret etti. Daha sonra, Atatürk’ün ilk ve tek hutbe okuduğu Zağanos Paşa Camisi’nde cuma namazını kılan Cumhurbaşkanı Gül, hayatın durduğu kentte caddeleri dolduran kalabalığı selamladı.

Camiye girişte kendisini alkışlayanlara, "Burası yeri değil. Burada alkış yok" diyerek uyaran Cumhurbaşkanı Gül, çıkışta, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganı altında Milli Kuvvetler Caddesi’nde bir süre yürüdü. İzdihama neden olan yürüyüşün ardından Cumhurbaşkanı Gül, Balıkesir Sanayi Odası’nın, Gala Yaşam Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine katıldı.

CUMHURBAÅžKANINA COÅžKULU KARÅžILAMA

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün saat 10.30’da, yoğun sis altında ’Ata’ uçağıyla Balıkesir Havalimanı’na geldi. Cumhurbaşkanı Gül’ü, havalimanında Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Emniyet Müdürü Ömer Aydın, askeri ve mülki diğer yetkililer çiçeklerle karşıladı.

BANDOCULARA 100’ER LİRA BAHŞİŞ

Cumhurbaşkanı Gül, havalimanından çıktıktan sonra yakındaki Halalca Köyü’nü ziyaret etti. Burada, üzerinde gül resimlerinin bulunduğu, üzerinde "Halalca Köyü’ne hoşgeldiniz. Biz seni çok seviyoruz. Cumhurbaşkanı sizi seviyoruz. Halalca’nın da Hakkari’nin de Cumhurbaşkanı" yazılı pankartlarla karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, köylülerle sohbet etti. Köylülerin alkışlarla karşılayıp yoğun ilgi gösterdiği Cumhurbaşkanı Gül, hatıra fotoğrafı çektirdi, kucağına verilen Dila ve Ela Bacakoğlu adlı 1.5 yaşındaki ikizleri sevdi. Kaymak ve ekmek kadayıfı da kendisine hediye edilen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra ’Gülüm benim’ şarkısını çalan köy bandosunu da dinledi, müzisyenlerin cebine de 100’er TL bahşiş koydu.

Cumhurbaşkanı Gül’ün köy ziyareti sırasında jandarma askerleri geniş güvenlik önlemi alırken, yakındaki Balıkesir 3’üncü Ana Jet Üssü’nden kalkan F-16 uçaklarının uçuşu dikkat çekti. Köydeki, 1997 yılında Tokat’ta şehit düşen Jandarma Er Serkan Eraydın’ın annesi Emine Eraydın’la da sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra ziyaret için Valiliğe hareket etti. Cumhurbaşkanı Gül’ü yolda, aralarında çok sayıda öğrencinin de bulunduğu kalabalık, selamladı.

VALÄ°LÄ°K’TE GÃœL YAPRAKLARIÂ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Balıkesir’de Valilik önünde yaklaşık 2 bin kişi karşıladı. Allerinde Türk bayrakları ve güller bulunan Balıkesirliler, ’Balıkesir seninle gurur duyuyor’ sloganı attı. Karşılamaya gelenler arasında engelliler, gaziler, efe kıyafetliler dikkat çekti. Efeler bir süre oyun oynadı. Gül, Valilik merdivenlerine geldiğinde de üst katlardaki çalışanlar gül yaprakları saçtı. Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk ve kendi posterinin asılı olduğu, kırmızı beyaz balonlarla süslenen Valilik binası girişinde toplananlara kısa bir konuşma yaptı. Gül, "Herşeyden önce size sevgi ve muhabbetle sesleniyorum. Gösterdiğiniz bu muhabbet ve sevgi için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Zaman zaman Doğu’ya, Güneydoğu’ya, bazen de batıya bütün illeri gezmek istedim. Size bugün nasip oldu. Burası Milli Mücade’lenin ateşinin yakıldığı merkezlerden birisi. Zağanos Paşa Camii, Atatürk’ün tek ve son hutbe okuduğu yer. Burası en verimli topraklara sahip olan bir ilimiz. Hepimiz size hizmet etmek için varız. Bundan emin olun. Hiçbir ayrım yapmadan hepinize hizmet etmek, kucaklamak için devlet görevlileri vardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Vali Yılmaz Aslan’ı makamında ziyaret edip kentle ilgili bilgi aldı.

MERKEL’İN KIBRIS AÇIKLAMALARINA ELEŞTİRİ

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Balıkesir ziyareti kapsamında Vali Yılmaz Arslan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Gül’e, üreticiler tarafından zeytinyağı ve ürünleri hediye edildi. Zeytinyağını ve zeytinleri tadan, zeytin dalını da basın mensuplarına gösteren, ambalajlarını da beğenen, masayı kendi elleriyle silen Abdullah Gül, "En sağlıklı kahvaltı bu" dedi. Bir üreticinin zeytinyağı ürünlerini, annesinin çeyiz tepsisinde ikram ettiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Gül, basın mensuplarının, Almanya Başbakanı Merkel’in, Kıbrıs Rum Kesimi ziyaretinde yaptığı açıklamalara yönelik sorusuna şu yanıtı verdi:

"Hükümetin bu konuda açıklamaları oldu. Avrupa’nın en güçlü, büyük ülkesi, AB’nin lokomotifi bir ülkenin bu açıklamaları yaparken, daha dikkatli ve yapıcı olmasını beklerdim. Tarafları incitmeyecek şekilde konuşması gerekirdi. Zaten Kıbrs Rum Kesimi, AB’ye üye olurken ilkeler ihlal edilerek oldu. Orada sınıf farklılıkları vardı. İlkelerden biri de buydu. Kıbrıs, 1960’dan beri problemli. BM konseyinde tartışılırken de bu problemler vardı. Ama AB, Kıbrıs Rum Kesimi’ni tam üye yaptı. Bu şekilde temel ilkeler çiğnendi. Barışın gerçekleştirilmesi için taraflar düşünülerek davranılmalıydı. Annan Planı, AB’nin planıydı. Rumlar bu plana hayır dedi. O dönem Genişlemeden Sorumlu Bakan, "Rumlar bizi kandırdı’ dedi. Tüm bunlara rağmen Merkel’in açıklamaları üzücü."

Haberin Devamı

ADALET REFORMU Ä°STEDÄ°

Cumhurbaşkanı Gül, 102’nci madde tartışmalarıyla ilgili olarak, "Bunlar çekişmeli konular değil. Türkiye’de adalet reformuna ihtiyaç var. Bu maddeyle ilgili yorumlarda tezat var. Mahkemelerin iyileştirilmesi, sürelerin hızlandırılması için, Avrupa hukukuyla bütünleşmiş bir ülke olarak, yargı mensuplarını en iyi şekilde yetiştirmek amaçlı köklü bir reforma ihtiyaç var. Bunlar elbirliğiyle olacak. Böyle bakmak gerekir" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, tartışmalarla ilgili Yüksek yargı başkanlarıyla toplantı yapıp yapmayacağıyla ilgili soruya da "Değerlendireceğim" diyerek yanıtladı.

Kars’taki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Ucube" olarak tanımladığı heykelle ilgili olarak ise konuşmayan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Valilikten ayrılıp cuma namazı için Zağanos Paşa Camisi’ne geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!