Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki: İşleri güçleri Türkiye'yi küçük düşürmek

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Kılıçdaroğluna sert tepki: İşleri güçleri Türkiyeyi küçük düşürmek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2021 21:59

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "ABD ile göç pazarlığı yapıldığı" yolunda iddiada bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na canlı yayında sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Bu adamın bugüne kadar doğru bir sözü var mı?" derken değerlendirmesini şöyle sürdürdü: "İşleri güçleri acaba Türkiye’nin uluslararası diplomaside yaptığı görüşmelerde ülkeyi nasıl küçük düşüreceğiz…"

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, canlı yayında CHP tarafından ortaya atılan "ABD ile göç anlaşması" iddiasına yanıt verdi. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik sert eleştiriler getirerek şunları söyledi:

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Yahu bu adam yalancı ya. Bu adamın bugüne kadar doğru bir sözü var mı? Yok. Olmayan bir şeyi savunmak, ortaya koymak… Söyledikleri tek şey var; Orada dışişleri yetkilisi yoktu. Ne demek dışişleri yetkilisi yoktu? İlla dışişleri yetkilisin olması mı lazım? Ben varım orada. Dışişleri kime bağlı? Bana bağlı. Ben konuşuyorum. Kiminle? ABD başkanıyla. Kafayı takmışlar tercümanımıza… Orada diyorlar ‘Sadece tercüman vardı.’ Başınıza tercümanım kadar taş düşsün! Dürüst konuşun ya. Bunu ispatla ben mükellef değilim, sen mükellefsin.

Haberin Devamı

Madem böyle bir iddian var bunu ispatlaman lazım. İspatlayamıyorsan özür dile. Ama bunlarda o karakter yok. Kalkıp işleri güçleri acaba Türkiye’nin uluslararası diplomaside yaptığı görüşmelerde ülkeyi nasıl küçük düşüreceğiz… İşte bu tür yalanlar üzerinden ülkemizi, bu ülkenin Cumhurbaşkanını itham etmek ahlaksızlığın daniskasıdır ve bunlar da ahlaksızdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!