Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK'nın Mahmur sorumlusunun öldürüldüğünü duyurmuştu... Uzmanlar yorumladı: Mahmur'un beyni yok edildi

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKKnın Mahmur sorumlusunun öldürüldüğünü duyurmuştu... Uzmanlar yorumladı: Mahmurun beyni yok edildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2021 14:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticisi Selman Bozkır'ın MİT operasyonuyla etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. Peki terörist Selman Bozkır kim ve Mahmur operasyonu neden önemli?  Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, terörist Selman Bozkır’ın etkisiz hale getirilmesiyle ilgili olarak “Terörist Selman Bozkır’ın yok edilmesi, kuluçka yuvasına vurulmuş en iyi darbedir. Mahmur’un beyni yok edildi'' dedi. 

Haberin Devamı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), başarılı bir operasyona daha imza atarak terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticisi ve Mahmur genel sorumlusu “Doktor Hüseyin” kod adlı Selman Bozkır'ı etkisiz hale getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan operasyonu dün sosyal medya hesabından, "Buradan Milletimize güzel bir haber vermek istiyorum" mesajıyla duyurdu.

Erdoğan, "Terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticisi ve Mahmur Genel Sorumlusu 'Doktor Hüseyin' kod adlı Selman Bozkır, dün Milli İstihbarat Teşkilatı'mızın kahramanları tarafından etkisiz hale getirildi. Bu başarılı operasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarıma milletim adına teşekkür ediyorum. Hain ve bölücü örgütün Mahmur'u terörün 'kuluçka merkezi' olarak kullanmasına müsaade etmeyecek, terörü kaynağında kurutmaya devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

MİT'TEN NOKTA OPERASYON

İletişim Başkanlığı operasyonun detaylarını da paylaştı. MİT'in, Irak'ın kuzeyinde PKK/KCK kontrolündeki Mahmur kampında gerçekleştirdiği başarılı operasyonda, PKK/KCK Mahmur Genel Sorumlusu Doktor Hüseyin kod Selman Bozkır beraberindeki iki teröristle birlikte 5 Haziran 2021 tarihinde etkisiz hale getirildi.

ADIM ADIM TAKİP EDİLDİ

Mülteci kampı adı altında PKK/KCK faaliyetlerinin organize edildiği Mahmur'daki örgüt elebaşısı Doktor Hüseyin kod Selman Bozkır, MİT'in hedef listesine alındı. PKK/KCK'ya 1990'larda katılan Selman Bozkır, uzun yıllar, örgütün Avrupa'daki faaliyetlerini organize etti, bu kapsamda örgütün İngiltere sorumluluğunu da yürüttü. Mahmur'da görevlendirilmeden önce Irak'ın kuzeyinde örgütün illegal para trafiğini yönetti.

Son olarak, Kandil alanında sıkışan PKK/KCK'nın, Mahmur'a ağırlık vermesi üzerine Mahmur Genel Sorumluluğu'na getirildi.

Yapılan istihbari analizlerde, PKK/KCK'nın Mahmur Kampı'na Kandil kadar önem verdiği, mülteci kampı adı altında eylemci kadrolarını bu alandan temin ettiği/yetiştirdiği belirlendi.

Yapılan çalışmalar sonrasında, Selman Bozkır, gerçekleştirilen operasyonla, beraberindeki iki teröristle birlikte etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

MAHMUR OPERASYONUNUN ÖNEMİ NEDİR?

Peki terörist Selman Bozkır kim? Mahmur operasyonunun önemi ne? Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt ve Emekli Kurmay Albay Cüneyt Küsmez, Kandil’in kuluçka yuvası Mahmur’u TRT Haber’de anlattı.

Türkiye’nin terörle mücadelesindeki başarısının git gide artığına dikkat çeken emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, “Türkiye’nin terörle mücadele stratejisine baktığımız zaman bunu 4 sac ayak üzerine oturtabiliriz. Birincisi, terörle mücadelede özel birliklerle terörü kaynağında yani yerinde kurutmak; ikincisi, MİT’in sözde lider kadroyu etkisiz hale getirmesi; üçüncüsü, terörle mücadele ederken dış ve iç bağlantısını tamamen yok etmek ve dördüncüsü, teröre katılımı minimize etmek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKKnın Mahmur sorumlusunun öldürüldüğünü duyurmuştu... Uzmanlar yorumladı: Mahmurun beyni yok edildi

"KANDİL, SİNCAR VE MAHMUR ÖRGÜTÜN SÖZDE ÜST YÖNETİCİLERİNİN SÖZDE MERKEZİ DURUMUNDA"

“Kandil, Sincar ve Mahmur terör örgütünün şu anda sözde üst yöneticilerinin, sözde beyin takımlarının sözde merkezi durumunda” diyen Başbozkurt, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Burada terör örgütü özellikle sivil halkı kullanarak, özellikle de bazı uluslararası kurum ve kuruluşların da şemsiyesi altında faaliyetlerini yürütmeye başladı. Bunların başında da Mahmur geliyor. Mahmur, 1998 yılında mülteci kampı olarak kurulmuş bir kamp. Terör örgütü burayı kendi kampı gibi kullanıyor. Birleşmiş Milletler şemsiyesi altında kullanıyorlar. Dolayısıyla Türkiye burada kararlı. İçeride ve dışarıda terörle mücadelesinde çok emin adımlarla kurum ve kuruluşlarıyla çok kararlı bir şekilde bu konuda terörün belini kırmaya kararlı.”

Haberin Devamı

"MAHMUR’UN BEYNİ YOK EDİLDİ"

Terörist Selman Bozkır’ın etkisiz hale getirilmesiyle ilgili “Mahmur’un beyni yok edildi” görüşünü savunan Başbozkurt, “Terörist Selman Bozkır’ın yok edilmesi, kuluçka yuvasına vurulmuş en iyi darbedir. Mahmur’un beyni yok edildi. Terör örgütü, Hakurk’ta, Avaşin’de, Basyan’da ve Kandil’de yapmış olduğu işleri şimdi Mahmur’da yapıyor. İdeolojik eğitim, siyasi eğitim veriyor, küçük çocukları buraya getirip teşkilatlandırmasını yaparak, diğer kamplara gönderiyor. Böyle bir durumdaki kampın ortadan kaldırılması gerekir. Irak, terör örgütü için güvenli bir bölge değil. Bunu terörü destekleyen herkesin bilmesi lazım” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"MAHMUR, DIŞ İSTİHBARAT UNSURLARININ TERÖR ÖRGÜTÜYLE İRTİBAT SAĞLADIĞI BİR BÖLGE"

Emekli Kurmay Albay Cüneyt Küsmez ise Mahmur bölgesinin dış istihbarat unsurlarının PKK terör örgütüyle irtibat sağladığı bir bölge olduğunu belirtti.

Küsmez, “Mahmur, alan kontrolünün genişlediği bir harekat sahası, bunun nokta operasyonlarıyla desteklendiği bir bölge olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla biz Irak’ın kuzeyinde Haftanin’den Hakurk’a kadar bu hattı olabildiğince temizledikçe PKK terör örgütünün mensupları da daha güneye ve derine doğru bir geçiş sağlamak üzere tedbir almaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Küsmez, MİT’in başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğine dikkati çekerek, “Türkiye özellikle MİT’in yapmış olduğu çok sağlıklı istihbarat değerlendirmeleri sonucunda bu derinlikteki noktalarda terör örgütünün önemli yönetici statüsündeki yöneticilerini tespit edip etkisiz hale getirebiliyor. Bu çok önemli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!