Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği... 'Gazze'de soykırım son bulmalı'

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğandan diplomasi trafiği... Gazzede soykırım son bulmalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2025 15:34

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Hırvat Üyesi Komsic, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Filistin Devlet Başkanı Abbas'la telefon görüşmesinde, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Katar Emiri Al Sani'nin gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Türkiye-Katar ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail'in Gazze, Lübnan ve Suriye'deki saldırıları ve zulümleri sebebiyle bayramın buruk karşılandığını, akan kan ve gözyaşlarının dindirilmesi ve mazlumlara yardım için azami gayret göstermeye devam edeceklerini ifade etti.

Erdoğan, Al Sani'nin Ramazan Bayramı'nı da tebrik etti.

ERDOĞAN, MAHMUD ABBAS'IN RAMAZAN BAYRAMI'NI KUTLADI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Abbas'ın telefon görüşmesinde İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail'in yeniden şiddetlenen saldırıları nedeniyle Gazze'deki insani krizin derinleştiğini kaydederek, Filistinlilerin bu süreci ancak birlik içerisinde yekvücut olarak aşabileceğini ifade etti.

Türkiye'nin her platformda Filistin'in sesini duyurmak için gayret göstermeye devam edeceğine dikkati çeken Erdoğan, görüşmede Filistin halkının en kısa zamanda barışa ve huzura kavuşmasını temenni etti.

Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın Ramazan Bayramı'nı da kutladı.

ERDOĞAN, MISIR CUMHURBAŞKANI SİSİ İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Es-Sisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türkiye ile Mısır ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Mısır'ın bölgeyi ilgilendiren meselelerde eşgüdüm halinde hareket etmesinin önemli olduğunu ifade etti.

'GAZZE'DE SOYKIRIM SON BULMALI'

Erdoğan, İsrail'in Gazze'de sağlanan ateşkesi ihlal etmesi sonrası bölgede yeniden başlayan soykırımın bir an önce son bulması, kalıcı ateşkesin ve barışın sağlanması için Türkiye ile Mısır'ın birlikte çalışmasının faydalı olacağını belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, insani yardımların El-Ariş Limanı'na sevkiyatının süreceğini, Mısır'ın desteklerine de müteşekkir olduklarını kaydetti.

Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi'nin Ramazan Bayramı'nı da kutladı.

ERDOĞAN,  İRAN CUMHURBAŞKANI MESUD PEZEŞKİYAN İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın telefon görüşmesinde, Türkiye ile İran ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ve İran arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için önümüzdeki süreçte gayretlerin devam edeceğini belirtti.

Haberin Devamı

Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın Ramazan Bayramı'nı da tebrik etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALİYEV İLE BAYRAMLAŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türkiye ile Azerbaycan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Azerbaycan’ın “iki devlet tek millet” anlayışıyla iş birliğini geliştirmeye devam edeceğini belirtti. Cumhurbaşkanımız görüşmede, Aliyev’in Ramazan Bayramı’nı da kutladı.

ERDOĞAN , SENEGAL CUMHURBAŞKANI FAYE İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Diakhar Faye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Görüşmede Türkiye ile Senegal ikili ilişkileri ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, iki ülke arasında birçok alanda ilişkileri geliştirmek için gayretlerin sürdüğünü, önümüzdeki süreçte iş birliğinin atılacak adımlarla ileriye taşınacağına inandığını belirtti.

Cumhurbaşkanımız görüşmede, Faye’ın Ramazan Bayramı’nı da tebrik etti.

ERDOĞAN, KRAL ABDULLAH’IN RAMAZAN BAYRAMI’NI TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Türkiye ile Ürdün ikili ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in Filistin, Suriye ve Lübnan’a yönelik saldırılarının tamamen durdurulup, huzur ve istikrarın hakim kılınması için bölge ülkelerinin ve uluslararası toplumun gayretlerini artırarak birlikte çalışmasının gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanımız, Kral Abdullah’ın Ramazan Bayramı’nı da tebrik etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BAE LİDERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Erdoğan görüşmede, bölgemizdeki huzur ve istikrarı sağlamak için iki ülkenin ortak çabalarını artırması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanımız görüşmede, Al Nahyan’ın Ramazan Bayramı’nı da kutladı.

ERDOĞAN, KOSMIC İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Hırvat Üyesi Zeljko Komsic ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ile Bosna-Hersek ikili ilişkileri ele alındı.

Görüşmeye dair yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Hırvat Üyesi Zeljko Komsic ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ile Bosna-Hersek ikili ilişkileri ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin Bosna-Hersek'in toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve anayasal düzenini korumak için desteğinin süreceğini ifade etti" ifadelerine yer verildi.

 

BAKMADAN GEÇME!