Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vekillere çağrı: Bu İnce'ye dava açın

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2018 15:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletvekili arkadaşlarıma hırsız ithamında bulunan bu İnce'ye dava açın, hepiniz dava açın" dedi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerini CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye dava açmaya çağırdı. Erdoğan, “Tüm milletvekillerine diyorum ki bu İnce’ye hepiniz dava açın. Benim milletvekilli arkadaşlarıma hırsız ithamında bulunan bu İnce’ye dava açın” ” dedi. İnce’nin 2. Ordu Komutanı Metin Temel’e yönelik sözlerine tepki gösteren Erdoğan, “Millet sana apoletleri sökecek fırsat vermeyecek” ifadesini kullandı. 

Erdoğan, partisinin Konya mitinginde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

PARAMIZ VAR

“Konya ezelden beri yol arkadaşımız olmuştur. O yüzden hep Konya’ya bak Türkiye’yi gör dedik. Sayın İnce sen Konya’yı bilir misin? Bay Kemal bilir mi? Parayı nereden bulacaksın diyorlar. Hamdolsun paramız var. Seçim beyannamesini parti genel başkanı okuyor. Sen aday olsaydın o zaman. Ne diyor, ‘Gel bakalım Muharrem gel’ diyor. Bunların durumu rezalet.

Haberin Devamı

İLK DEFA VELEDROM YAPACAĞIZ

Konya’da bisiklet yarışları için ilk defa veledrom inşa ediyoruz. Ne diyor bay Kemal’in adayı ‘Biz bu işlerle uğraşmayız’ Eee o zaman neden aday oluyorsun. Kazanamayacaklarını da biliyorlar. Biz proje üretiyoruz, onlar laf üretiyorlar. Bay Kemal çiftçi ağlıyor diyor. Ne yaptığımızın farkında değil. Bir sorar insan. Verilen paralardan haberi yok. Çünkü bunların işi yalan üzerine kurulu.

 

'İNCE’YE DAVA AÇIN'

Biz gittiğimiz yerlerde yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Peki diyerleri ne anlatıyor. ‘Yıkacağız, iptal edeceğiz, yaptırmayacağız, kapatacağız, eskiye döneceğiz’ diyorlar. Hatta hızlarını alamayıp milli iradenin tecelligahı olan Meclise, burada görev yapan milletvekillerimizi hırsız olarak itham edecek kadar ileri gidiyorlar. Bunlar dağıttı. Bunlarda kayış attı. Milletvekillerine nasıl bu ifadeyi kullanırsın? Sen de hırsızsın o zaman. Senin partinin milletvekilleri de hırsız. Neymiş boyacı öyle demiş. Şu hale bak aklı nereden alıyor. Ben de tüm milletvekillerine diyorum ki, bu İnce’ye hepiniz dava açın. Benim milletvekili arkadaşlarıma hırsız ile ithamında bulunan bu İnce’ye dava açın.

Haberin Devamı

'O ZAMAN SENİN GENEL BAŞKANIN DA HIRSIZ'

CHP adayı dün Bilecik’te milletin gözüne baka baka içinde kendisinde olduğu Yüce Meclis’e hırsız ithamında bulunuyor. Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun iftira, yalan, hakaret, riyakarlık, utanmazlık hastalığı anlaşılan o ki CHP’nin Cumhurbaşkanı adayına da bulaşmış. Biz güçlü Meclis diyerek  Gazi Meclis’in ve milletvekillerimizin itibarını yükseltmeye çalışıyoruz, onlar hırsız diye hakaret ediyor. Bu ne demektir? Yani senin genel başkanın da hırsız, öyle mi? Meclis’in hepsi hırsız olduğuna göre senin genel başkanın da hırsız.

'YÜREĞİN VARSA, SIKIYORSA'

Ben zaten bir dava açtım. Niye açtım davayı? Pensilvanya’dan icazet alarak partiyi kurmuşuz. Senin eğer akıl hocan oysa yanmışsın. Ama bu bay Kemal ne kadar yalancıysa bu da o kadar yalancı. Ne dedim ben? İspat edeceksin bunu ispat etmezsen namertsin dedim. Bir şey söyleyebildi mi? Buyur hadi bakalım ben dava açtım ve Allah’ın izniyle kazanacağım. Ama sıkışınca ‘bunu Cumhurbaşkanlığı seçimlerden sonra konuşalım’ demeye başladı. Yüreğin varsa, sıkıyorsa çık delilini göster. Bay Kemal de böyleydi onun için bay Kemal’den çok dava kazandım, baya para aldık.

Haberin Devamı

'APOLET TEPKİSİ'

Bugün yeni bir herze daha yumurtladı. Zeytin Dalı Harekatımızın kahraman komutanı İsmail Metin Temel Paşamıza saldırmış. Sebebi ne? Malatya gittiğimde TESK orada bir iftar verdi. Malatya’da şahsımın bulunduğu bu iftar sofrasına 2. Ordu Komutanımızın katılmasından Beyefendi rahatsız olmuş. Nasıl olur da katılırmış? Haddini öyle aşıyor ki Metin Temel Paşamızın apoletlerini söküp emekli edeceğini söyleyecek kadar muvazeneyi kaybediyor. Malatya’daki iftar parti iftarı değil, esnaf ve sanatkarlarımızın düzenlediği bir iftar. Tüm şehir protokolü gibi elbette 2. Ordu Komutanımız da oradaydı.

'APOLETLERİ SÖKECEK FIRSAT VERMEZ'

Muharrem İnce, millet sana Metin Temel Paşa’nın apoletlerini sökecek fırsatı hiçbir zaman vermez. Ama seni o sandığa öyle bir gömer ki çok hevesli olduğu CHP genel başkanlığı yarışına katılacak yüzün dahi kalmaz. Bunların asıl derdi Afrin. Bunun genel başkanı Zeytin Dalı Operasyonu başladığında aman ha Afrin’e girmeyin diye yeri göğü inletiyordu. Kahraman askerlerimiz Metin Temel Paşa ile birlikte ÖSO’daki kardeşlerimiz teröristlerden 4 bin 500’ünü imha ederek Afrin’e girdi. Bu kahraman askerlerimizin başında Metin Temel Paşamız vardı. İşte bütün mesele bu. Kendi akıllarınca onun intikamını alıyorlar. Ülkenin ve milletin hayrına ağızlarından tek bir söz söylemeyenler baktılar ki bize diş geçiremiyorlar, şimdi  terörle mücadele kahramanlarımız saldırıyorlar.

Haberin Devamı

'ELİFİ GÖRÜNCE MERTEK SANMAKTA KURTULAMADILAR'

Hızlı tren projelerini, yol projelerini iptal edeceklermiş. Hatta tüm yatırımları durduracaklarmış. Bu işler 18-19. Yüzyıl işi diyerek beyaz eşya fabrikalarının kapısına kilit vuracaklarını ima ediyorlar. Hiç projeleri yok mu, var. Uzayda içinde altın olan gezegenler bulup oradan altın getireceklermiş. Allah akıl fikir versin. Bunları biz iyi tanırız. Biz bu CHP’yi iyi biliriz, iyi tanırız. Bunlar çalışmazlar, emek vermezler, ter dökmezler. Sürekli hazine bulma peşinde, piyangoyu, lotoyu, at yarışını tutturma peşinde koşarlar. Biz bunları kendi dünyalarına bırakıyoruz. Kanal İstanbul’u yaptırmayız diyor. Bizim yaptıklarımıza bunların hayalleri bile yetişemez. Ama mesajı yanlış anlamışlar. Direkt galaksilere ışınlanmak yerine hayallerini kurmaya ülkemizden başlasalar daha iyi olacak. Şimdilik hala Elifi görünce mertek sanmaktan kurtulamıyorlar. Ama inşallah o günler de gelecek.”

Haberin Devamı

SON 24 SAATTE NE OLDU?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!