Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burgazada'yı denize indirdi

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burgazadayı denize indirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2016 15:18

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Tersane Komutanlığı'nda düzenlenen Burgazada korvetinin denize indirilmesi ve Kınalıada korvetinin ilk kaynak törenine katıldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Amfibi türü Anadolu gemisinden sonra artık biz kendi uçak gemimizi yapar hale geleceğiz ve uçak gemimizi inşallah yapacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burgazadayı denize indirdi

Cumhurbaşkanı konuşmasında şunları söyledi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri kendi uçak gemisine de sahip olacak, bunu da başaracağız. Hiçbir engel yok. İnanırsanız başarırsınız, azmederseniz başarırsınız. Şu anda evelallah bu azim ve kararlılıkta olan bir hükümet ve bir devlet vardır, bunu böyle bilin. Türkiye'nin bilhassa savunma sanayi ve askeri konularında atalete düşme, durma, duraksama lüksü yoktur. Her şeyden önce ülkemizin içinde yer aldığı stratejik coğrafya buna izin vermiyor. Artık icra konseyinin başında başbakanımız gemi inşa mühendisi olarak bulunuyor. Az önce kendisine bu süreler uzun değil mi dedim. O da aynen katıldı, uzun dedi. Artık bu süreleri 1,5 yıla indirmemiz lazım. Artık biz kendi uçak gemimizi yapacak hale geleceğiz. Türkiye kendi uçak gemisine de sahip olacak. İnanırsanız, azmederseniz başarırsınız."

Haberin Devamı

'7600'ÜN ÜZERİNDE TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ'

Erdoğan, terörle mücadelede başarılı olunduğuna da dikkat çekerek, "Bugüne kadar farklı yöntemler denendi. 2009’dan itibaren farklı isimlerle hayata geçirdiğimiz reformlar bölge halkına sorunun kaynağının bölücü terör örgütü olduğunu gösterdi. 20 Temmuz’dan itibaren bölge halkının tüm tehditlere rağmen örgütün yanında yer almamasının nedeni budur. Örgüt tarihinin en büyük hezimetini yaşadı. 7600’ün üzerinde terörist etkisiz hale getirildi" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!