Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğandan diplomasi trafiği
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2022 19:13

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Ukrayna lideri Volodimir Zelenski ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmelerde, Ukrayna'daki son gelişmeler ele alındı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ve Türkiye-Birleşik Krallık ilişkileri ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının derhal sonlandırılması ve acilen ateşkese gidilmesi için çaba göstermeyi sürdürdüklerini ifade etti. Erdoğan, Türkiye’nin terörle mücadelede NATO müttefiklerinden samimi destek beklentisini yineledi.


ZELENSKİ: TÜRKİYE'NİN DESTEĞİNE MİNNETTARIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir görüşme de Ukrayna lideri Zelenski ile gerçekleştirdi. Görüşmede, Ukrayna'daki son gelişmeler ele alındı. Zelenski görüşme sonrası Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la rutin görüşmemizi yaptık. İstikrarlı destek için minnettarız. Rusya Federasyonu tarafından sürdürülen saldırganlık ve nükleer terörizm konusunda bilgi verdim. Çatışmaları durdurmayı başarmalıyız" ifadelerini kullandı.

Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakerelerin hafta sonu yapılması bekleniyor.




BAKMADAN GEÇME!