Cumartesi noter açık mı? 24 Temmuz 2021 noterlerin çalışma saatleri

Güncelleme Tarihi:

Cumartesi noter açık mı 24 Temmuz 2021 noterlerin çalışma saatleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2021 17:19

Koronavirüs salgını kapsamında alınan önlemlerle birlikte çalışma saatleri yenilenen kurumlardan biri olan noterlerin, kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte ne zaman hizmete açık oldukları tekrar merak konusu oldu. Daha önce nöbetçi noter uygulamasıyla bazı noterler hafta sonu hizmet verirken, kısıtlamaların kalkmasıyla, cumartesi noter açık mı soruları araştırılmaya başlandı. İşte, hafta sonu noterlerin açık olup olmadığı bilgilerine dair detaylar…

Haberin Devamı

Pandemi döneminde çalışma saatleri değişen kurumlardan biri de noterlerdi. Koronavirüs kısıtlamaları döneminde hafta sonu cumartesi ve Pazar nöbetçi noter uygulamaları yapılırken, kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte yeniden düzenlenen noter çalışma saatleri merak konusu oldu. Peki noterler cumartesi açık mı? İşte 23 Temmuz 2021 noterlerin çalışma saati bilgisi.

CUMARTESİ NOTERLER AÇIK MI?

Adalet Bakanlığı'nın koronavirüs salgınının ilk zamanlarında alınan önlemler kapsamında aldığı kararda noterlerin çalışma saatlerinde düzenlemeye gitmiş ve nöbetçi noter uygulamasının geçici olarak ertelendiğini belirtmişti. Kısıtlamaların kalkmasının ardından nöbetçi uygulamasının yakın zamanda aktif olması bekleniyor.

Noterler, Cumartesi ve Pazar günleri devlet kurumu olmasından dolayı hizmet vermemektedir. Ancak Nöbetçi noter uygulamasıyla saat 10:00-16:00 arasında açık olan noterlere ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

NÖBETÇİ NOTERLERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

NOTERLER BAYRAMLARDA VE RESMİ TATİLLERDE AÇIK MI?

Noterler; Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı gibi dini bayramlarda ve 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 15 Temmuz, 29 Ekim, 30 Ağustos gibi resmi bayramlarda da çalışmamaktadır.

BAKMADAN GEÇME!