Cuma namazında olduğunu ispatladı, 7 yıl hapisten kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Cuma namazında olduğunu ispatladı, 7 yıl hapisten kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 14:47

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde komşusunu tehdit ettiği iddiasıyla hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan kişi, tehdit edilen saatte cuma namazında olduğunu mahkemede 2 şahitle ispatlayınca ceza almaktan kurtuldu.

Haberin Devamı

Doğan Mahallesi'nde 11 Aralık 2015'de Beyhan T, komşusu Ali A'nın kendisine apartmanın önünde tehdit ve harekette bulunduğu iddiasıyla polis merkezine giderek şikayetçi oldu. 

Daha sonra Ali A. hakkında, tehdit ve hakaret suçlarından Elbistan 3. Asliye Ceza Mahkemesinde 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Davanın ikinci duruşmasında, olayın gerçekleştiği iddia edilen gün ve saatte bir başka komşusuyla cuma namazına gittiğini ispatlayan Ali A. beraat etti.
Ali A'nın avukatı Mehmet Faruk Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkilinin olay günü cuma namazında olduğunu iki şahitle ispatladıklarını söyledi.

'AYRI BİR HAYIRDIR'

Adaletin er ya da geç tecelli ettiğini belirten Çetin, "Ancak bu duruma cuma namazının vesile olması ayrı bir hayırdır. Şahitlerin verdiği ifadeyle iddia sahibi ve onun şahit gösterdiği kişinin vermiş olduğu ifade çelişkili olunca mahkeme heyeti müvekkilimin beraat etmesine karar verdi" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!