Çukurova Belediye Başkanı hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Çukurova Belediye Başkanı hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2010 13:26

Adana'da bir avukat, Çukurova ilçesi belediye başkanı Yıldıray Arıkan hakkında “belediyeyi zarara sokma ve zimmet” iddiasıyla cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Adana Barosu avukatlarından Hasan Berzan Toprak, Çukurova'da yaşayan Rafet Aktekin, Yaşar Türk, Emel Çukurova, Rıza Kandemir, Mahmut Yasan, Bekir Ceylan, Dilvin Fırat, Ahmet Kızıklı ve Ali Çukurova adına Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusu dilekçesi verdikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Toprak, Arıkan'ın meclis ve komisyon kararı alınmadan kendi inisiyatifiyle belirlediği şirkete belediye sınırları içerisinde bulunan mahalle ve köylerin ilaçlanması işini verdiğini, bu işlemlerde gerek maddi gerekse yasa kapsamında hukuka aykırılıklarda bulunduğu için hakkında kovuşturma başlatılmasını istediklerini söyledi.
Dilekçede, kovuşturma sonucu tespit edilecek kişi veya kişilerin cezalandırılmasına karar verilmesini istediklerini belirten Toprak, zimmet suçu işlendiğini öne sürdü.

Toprak'ın suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

“Çukurova Belediyesi sınırlarında 13 mahalle ve 11 köy bulunmaktadır. Belediye, müteahhit firma olan Nur İlaçlama Şirketi'ne bir milyon 699 bin TL ve artı KDV bedeli karşılığında belediye sınırları içerisindeki ilaçlama işini vermiştir. Aynı şirket belediye sınırları ayrılmadan önce Yüreğir Belediyesi mahalle ve köylerin ilaçlama işini üstlenmiş ve Çukurova Belediye sınırlarının iki kat büyüklüğündeki alanı toplam 545 bin 911 TL karşılığında ilaçlamıştır. Bu rakamlardan anlaşılacağı üzere belediyece zimmet suçunun işlendiği ve bu yönde devletin zarara uğratıldığı açıktır. Aynı zamanda ilaçlama işini yasal olarak büyükşehir belediyeleri yapması gerekirken Çukurova Belediyesi kendine ait olmayan bir işi üzerine alarak belediyeyi zarara uğratmıştır.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!