Crysis 5 günde bitti, EA ’Türkçe oyuna devam’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Crysis 5 günde bitti, EA ’Türkçe oyuna devam’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2007 00:00

Almanya'da yaşayan üç Türk kardeşin kurduğu Crytek adlı firmanın hazırladığı ve Türkçe versiyonu da bulunan Crysis (Kriz) adlı bilgisayar oyununun Türkiye için gönderilen ilk 3 bin kopyası 5 günde tükenince, oyunun dağıtıcısı EA, bundan sonraki oyunlarında da Türkçe seslendirme ve mönü kullanmaya karar verdi.

ALMANYA’da yaşayan Giresunlu Avni, Faruk ve Cevat Yerli kardeşlerin Almanya’da kurdukları Crytek firmasının 3 yılda 16 milyon Euro’ya tamamladığı "Crysis" (Kriz) isimli oyunun Aral firması tarafından Türkiye’ye getirilen 3 bin kopyası 5 günde tükendi. Oyun büyük ilgi görünce 3 ay sonra dağıtılması düşünülen 2’nci partinin gelişi erkene alındı. Crysis’ın dağıtımını üstlenen ABD’li bilgisayar oyunu üreticisi ve yayımcısı Electronic Arts (EA) Türkiye piyasasını denemek için Crysis’in Türkçe seslendirilmesine izin verdi. Türkiye’deki oyun piyasası için sınav niteliğindeki Crysis’ın satışı başarılı devam ederse EA bundan sonraki oyunlarında da Türkçe mönü ve seslendirme kullanacak. Bu nedenle internetteki forumlarda biraraya gelen Türk oyunseverler bu fırsatı kaçırmamak için birbirlerini orjinal oyun kullanmaları yönünde teşvik ediyor.

TÜRKİYE İÇİN DENEME: Crysis’ın tüm dünyada merakla beklenen bir oyun olmasının yanısıra Türkiye için de bir deneme projesi olduğunu belirten Crytek’in kurucularından Cevat Yerli, "Bu deneme projesi. Sadece EA’nın değil. Tüm oyun sektörünün gözü üzerimizde" demişti. Crysis oyununun ithalatçısı Aral firmasının Genel Müdürü Faruk Demir, Türkiye’deki korsan probleminden dolayı hiçbir oyunu tamamen Türkçeleştirecek yeterli satış rakamlarına ulaşılamadığını söyledi. İlk kez A sınıfı bir oyunun Türkçe piyasaya sunulduğuna dikkat çeken Demir, "Bugüne kadar projelendirdiğimiz tüm oyunların cirosu dahi maalesef Türkçeleştirme bütçelerini karşılamıyor" diye konuştu.

TÜRKİYE’DE DAHA UCUZ:
Crysis’ın beklenenin üzerinde yoğun bir taleple karşılaştığını belirten Faruk Demir şunları söyledi: "Bu talebi fiyat faktörü de çok tetikledi. Avrupa’da yaklaşık 84 YTL’ye satılan Crysis, Türkiye’de 49.99 YTL’den satışa sunuldu. Oyun sektöründe bir ilk yaşanıyor. Yerli kardeşler ve oyunseverler arasında pozitif bir etkileşim oldu. Yerli kardeşlerin jesti oyunseverler tarafından çok iyi algılandı. Orijinal oyuna tahmin edilemeyecek kadar iyi bir destek verdiler. Çünkü diğer oyunlarla karşılaştırıldığında şu ana kadar hiçbir oyunun siparişlerini bırakın 3 ay öncesine almayı birkaç hafta bile erken getirilen oyun sayısı son derece azdır."

Meteor düşüyor dünya karışıyor

CRYENGINE oyun motorunun yeni versiyonunun kullanıldığı Crysis, gerçeğe yakın görüntüler, gelişmiş yapay zeka ve oynanma şekli açısından pek çok yenilik sunuyor.

Oyun 2019’da bir meteorun Kuzey Kore’ye bağlı takımadalara düşmesiyle başlıyor:

Hükümet meteorun düştüğü adayı ablukaya alır. ABD ise kendi kuvvetlerini gönderip olayları Pentagon’a rapor etmelerini ister. Kuzey Kore ve ABD güçleri arasında çıkan çatışma sırasında bir patlama olur ve meteorun içinden dev bir uzay gemisi ortaya çıkar.

Adanın yüzeyini donduran ve yeryüzünün iklimini değiştiren uzaylılar dünyayı istilaya başlar. Düşman milletler insanlığı uzaylılardan kurtarmak için işbirliğine karar verir.

İstila altında umut hızla azalırken, siz de uzaylıları yeryüzünden defetmek için savaşa katılıyorsunuz.

Crysis yüksek dozda bir ego-shooter macerası sunuyor .,
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!