Çözüm sürecine soruşturma açılsın

Güncelleme Tarihi:

Çözüm sürecine soruşturma açılsın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 21:03

MHP, çözüm süreciyle ilgili savcılığa yaptığı suç duyurularının ardından görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, eski Başbakan yardımcıları Beşir Atalay, Bülent Arınç, eski Adalet bakanları Bekir Bozdağ, Sadullah Ergin ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında soruşturma açılması talebiyle Meclis’e önerge verdi.

Haberin Devamı

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Vural, 2013’teki takipsizlikle sonuçlanan suç duyurusunu, ‘Devleti yönetenlerin itiraflarını eklemek suretiyle tekrarladıklarını’ söyledi. Meclis Başkanlığı’na verdikleri önergeyi de açıklayan Vural, şöyle konuştu:


DÖNEMİN BAŞBAKANI


“Bu süreç içerisinde PKK terör örgütü muhatap alınmış, müzakere yapılmış, Türkiye’nin anayasal düzeni pazarlık konusu yapılmış ve terör örgütünün istediği her şey yerine getirilmiştir. ‘İhanetle değerlendirildi’ denilen bu süreç içerisinde, Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu ifadesi dikkate alındığında, ‘ihanet eden kimdir? İhanet edenler hesabı nasıl verecektir?’ sorularını herkesin sormaya başladığı bir dönemdeyiz. Bu yaşadıklarımız; PKK’nın siyasi amaçlarını meşrulaştıran, silahlı varlıklarıyla kalmasını kabul eden, silah stoklamasına izin veren, terörle mücadele etmesi gereken güvenlik güçlerimizin operasyon yapmamasını sağlamak suretiyle devletimize planlı bir şekilde darbe hazırlığı yaparak, fiili olarak Anayasa’yı değiştirmeye yönelik bir kalkışma içerisinde olduklarını açık ve net bir şekilde göstermektedir. Terör örgütünün istek ve arzularını yerine getirmek için, Anayasa’yı 400 milletvekiliyle değiştirme iradesi ortaya koyanlar, millet iradesini silaha teslim etmek isteyenlerdir.”
Gazetecilerin, “Cumhurbaşkanı sadece vatana ihanetten yargılanabiliyor. Nasıl bir hukuki yol izlenecek?” sorusuna karşı Vural, “Onu, dönemin Başbakanı sıfatıyla veriyoruz. Görevden ayrılmış dahi olsa görev yaptığı süreyle ilgili Meclis soruşturması açılması mümkündür. Bu, Cumhurbaşkanı sıfatından kaynaklanan bir husus değildir” dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!