'Çözüm mözüm yok kardeşim o fırsat kaçtı'

Güncelleme Tarihi:

Çözüm mözüm yok kardeşim o fırsat kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 21:45

Başbakan Binali Yıldırım, dün Çankaya Köşkü’nde 20 bakanla birlikte ‘65. Hükümet’in İlk 100 Günü’ değerlendirme toplantısı yaptı. Başbakan zaman zaman bakanlara dönerek konuları hakkında sorular sordu. “Biraz da siz anlatın” diye espri yaptı. Başbakan Yıldırım, çözüm süreciyle ilgili olarak ise “Çözüm mözüm yok kardeşim. O fırsatı kaçırdılar” ifadelerini kullanarak özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

33 BİN 838 TAHLİYE

15 Temmuz’da yaşadığımız terör girişiminden sonra çok sayıda bu darbe girişimine iştirak edenler, gözaltına alındı, tutuklama kararları verildi. Ancak 1 Temmuz 2016 tarihinden daha önce mahkemelerde hüküm giymiş, tahliyelerine bir yıl kalanlar şartlı olarak çıkarılıyordu. 1 yıl yerine 2 yıl kala bırakılmasını öngören düzenleme yapıldı. Buna göre 33 bin 838 hükümlü cezaevlerinden tahliye edildi.

15 bin ilk etapta sözleşmeli öğretmen işbaşı yapacak. Terör örgütüyle ilişkiye girmiş öğretmenleri değiştiriyoruz. 14 bin civarında öğretmen oradan başka yerlere almak mecburiyeti var.

BTÖ’ye yerel yönetimlerin ciddi destek verdiğini biliyoruz ve bunlara tedbiri almış bulunuyoruz. Doğrudan destek olmuş belediyeler ve yerel yönetimler kayyum atanabilecek.

Haberin Devamı

ÇÖZÜM VATANDAŞTA

Çözüm mözüm yok kardeşim. Çözüm vatandaşta. O fırsatı kaçırdılar. Kürt vatandaşlarımızın PKK terör örgütü sorunu var. Bu sorunu kentlerde büyük ölçüde kontrol altına aldık. Şimdi kırsalda güvenlik birimlerimiz bütün gücüyle üzerine gidiyor. Bu konuda zafiyet asla kabul etmiyoruz.

Terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında özellikle Diyarbakır, Siirt, Şırnak gibi bölgelerde yapılan çalışmalarda 40 ton uyuşturucu ele geçirildi. Bununla milleti, çocukları zehirliyorlar. Hatta Avrupa’ya götürüyorlar. Avrupalılar ne zaman akıllanacak merak ediyorum.

ELEKTRONİK KİMLİKLER 2017’DE

Mahallelerde bekçi sistemine geçiyoruz. Kalıcı korucu sistemini yaygınlaştırıyoruz. Terörden zarar gören vatandaşlarımıza da destek oluyoruz. Bunun yanında yasadışı göçe de izin vermedik. Biz sözlerimizin arkasındayız, AB’nin de sözlerinin arkasında olmasını bekliyoruz. Darbe gecesi bile Sahil Güvenlik 2 bin kişinin hayatını kurtardı.

Elektronik kimlikler de 2017’den itibaren dağıtılacak. Söz konusu kimliklerde vatandaşlara ilişkin her türlü bilgi yer alacak.

DAEŞ (IŞİD) ile mücadelede Türkiye zayıf kalıyor diyenlere, 145 ülkenin vatandaşı olan 52 bin DAEŞ’li veya diğer bölücü terör örgütü şüphelisine giriş yasağı koyduk. Ayrıca ülkemizden 3 bin 800 kişiyi sınır dışı ettik.

Haberin Devamı

Silahlı Kuvvetler’in yan işleri artık Milli Savunma Bakanlığı’na geçti. Asker kendi işiyle uğraşacak. Kendi işi ne? Harbe hazırlık, taktik, savunma hizmetlerini yapacak. Daha uzmanlaşmış bir silahlı kuvvetler.

ÇALINMIŞ 910 ARAÇ ARANIYOR

Başbakan Yıldırım, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarda Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 25 tane çalınmış araç bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “Operasyonlarda 77 milyon kök kenevirinin imha edildi. Uyuşturucu işine bulaşan 8 bin 561 kişi gözaltına alındı ve bir kısmı tutuklandı. Bir ay içindeki operasyonun sonucunda ele geçirilen uyuşturucunun parasal değeri 4 milyar lira seviyesinde. Ayrıca Lice’de 25 çalınmış araç bulduk. Bunlar bombalı saldırı amacıyla çalındı. Şu anda yurt genelinde 910 araç çalındı ve bunların herhangi bir olaya karışmaması için gerekli çalışmalar yapıldı.”

Haberin Devamı

PİŞMİŞ TAVUĞUN BAŞINA GELMEDİ

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, 100 günde en fazla işi ekonomi alanında yaptıklarını belirterek, “3 ay içinde memleketin başına gelen işler pişmiş tavuğun başına gelmez. Bu kadar sıkıntılara rağmen milletimiz bize güvendi, ülkesine sahip çıktı. Ekonomimiz dimdik ayakta” dedi. Yıldırım şöyle devam etti: “Turizmde artış başladı. Bir müjde; Devlet Tiyatroları önümüzdeki dönem sadece Türk yazarların eserleriyle sahne açacak. Osmangazi Köprüsü’nden, günde ortalama 20 bin araç geçiyor. Açıldığından beri 1.5 milyona yakın araç kullanıyor. Bayramda geçenleri sayarsanız 2 milyona yakın. Yeni bir müjde, Çanakkale 1915 köprüsünün ve otoyolunun kararını imzaladık, resmen süreç başladı. 18 Mart 2017’de de kazmayı vuracağız. Bu millet darbe sonrası 11 milyar dolar parasını bozdurdu bankalara koydu. Hem darbeyi önledi hem ekonomiiyi kurtardı. Böyle milletin önünde 24 saat selam durulur. Pazar günü 1.4 milyar liralık yeni yatırımların temelini atacağız. Bunlar ağırlıklı olarak operasyonlar sırasında yıkılan Silopi’de, Cizre’de, Şırnak, Sur ve İdil gibi yerlerdeki konutları içeriyor. Bu konutlar bir yıl içinde tamamlanacak.

8 KURBAN BAĞIŞLADI

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ı kabul etti. Çankaya Köşkü’ndeki kabulde Yıldırım, Kızılay’a biri yurtiçi, 7’si de yurtdışında olmak üzere 8 kurban bağışında bulundu. 

BAKMADAN GEÇME!