Covid düzenlemesi Meclis’in takdirinde

Güncelleme Tarihi:

Covid düzenlemesi Meclis’in takdirinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2025 07:00

ADALET Bakanı Yılmaz Tunç, 11. Yargı Paketi’ne tekrar girmesi beklenen COVID-19 düzenlemesi ile ilgili “Bu konuda eşitlik ilkesi bakımından birtakım eleştiriler var, serzenişler var. Etki analizini yaparak bu konuyu değerlendirmek gerekir” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Tunç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Adalet Bakanlığı’nın 2026 yılı bütçe görüşmelerinin ardından milletvekillerinin eleştirilerini ve sorularını yanıtladı: “COVID’le ilgili düzenlemeden 31 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla cezaevlerinde bulunanlar yararlanmıştı. 31 Temmuz 2023 öncesi suç işleyen, daha sonra suç işleyip de cezaevinde davası daha hızlı bir şekilde sonuçlanıp içeride bulunanlar yararlanmıştı. Ancak davası sonuçlanmayanlar, cezaevinde bulunamayanlar yararlanamamıştı. Bu konuyu değerlendirmek gerekir. Etki analizini yaparak bu konuda taleplerin değerlendirilmesi hususunda takdir Meclisimizin, milletvekillerimizin. Bu konuda takdir neyse biz yürütme olarak ona uyarız.

- KADINA ŞİDDET: Kadına yönelik şiddetle mücadeleye yönelik eleştirileri kabul etmemiz mümkün değil. Kadına yönelik şiddet konusunda hassasız, bir tek kadınımızın bile şiddete maruz kalması hepimizi derinden yaralar.  

Haberin Devamı

- YENİ ANAYASA: Yeni anayasa ihtiyacını hepimiz söylüyoruz. Bunun yapılması konusu uzlaşmaya tabi olan bir husus. Meclis’te uzlaşma olmadan bir anayasa yapmamız mümkün değil.

- SSÇ DÜZENLEMESİ: Asıl suçlu olan suça sürükleyen nedenlerdir, bu nedenleri ortadan kaldırmaya çalışmak lazım. Bu konuda Meclis’te araştırma komisyonu kuruldu, çok önemli bir çalışma sergileyecek.

- ROJİN KABAİŞ SORUŞTURMASI: Cinsel saldırı bulgusu yok. Özellikle cep telefonunu önemsiyoruz. İspanya’yla görüştük. Orada bu programın olduğu bize ifade edilmişti. Cep telefonuyla ilgili görevlendirmeleri yaptık. Bu program çözüldüğünde oradan çıkacak delilleri bekliyoruz. Soruşturmayı sonuna kadar takip ediyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!