COVID-19 vandalları

Güncelleme Tarihi:

COVID-19 vandalları
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2020 07:00

Yeni tip koronavirüs belirtileri olan hastayı alan ambulansa, hastanın kimliğini öğrenmek isteyen 2 kişi saldırdı. Ambulansın camlarını kırarak yumruklayan saldırganlar gözaltına alındı, ancak serbest bırakıldı. İtiraz üzerine tekrar yakalanan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Haberin Devamı

Yaşanan anları, Edirne’de mültecilere müdahale ederek Türkiye’nin sevgisini kazanan Acil Tıp Teknisyeni Büşra Kayalı Durmaz Twitter’da paylaştı. Büşra Kayalı Durmaz’ı gece saat 03.40’ta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

YOLUNU KESTİLER

Pendik’te şüpheli koronavirüs hastası bilgisi üzerine adrese giden 112 ekibi gitti. Şüpheli hastayı almak istediklerinde yanlarına araçla iki kişi geldi. Hastanın kimliğini öğrenmek isteyen, “Hasta kim? Corona mı? Ne olmuş? Anlatsanıza” diye ardı arkasına sorular soran şahıslara bu bilgi hasta mahremiyeti nedeniyle sağlık ekibi tarafından verilmedi. Şüpheli hasta güçlükle ambulansa alınarak yola çıkıldı. Ancak iki kişi ambulansın peşini bırakmadı ve hareket ettikten bir süre sonra ambulansın önü kesildi. Ambulansı yumruklamaya ve taşlamaya başlayan saldırganlar ambulansın camlarını kırdı.

Haberin Devamı

ARKADAŞLARININ BAŞINA GELENİ PAYLAŞTI

Hızla olay yerinden kaçan 112 ekibi, en yakın polis merkezine giderek saldırganlardan şikayetçi oldu. Hasta ise polis karakolunda bir başka ambulansa alınarak hastaneye sevk edildi. Yaşanan tüm bu dehşet anlarını ise Yunanistan güvenlik güçlerinin biber gazı sıktığı mülteciler ve çocuklarına müdahale eden ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ‘’Sevgili Büşra, senin biricik vicdanını, mesleğine ve insana olan saygını Avrupa’nın evrensel dediği hiçbir değerine değişmem. İyi ki varsın’’ ifadelerini kullandığı sağlık görevlisi Büşra Kayalı Durmaz sosyal medya hesabından paylaştı.

Durmaz, Pendik’te görev yapan ambulans görevlisi arkadaşlarının başından geçenleri anlattı ve saldıran kişilerin kimliğinin tespit edildiğini belirtti. Öte yandan Büşra Kayalı Durmaz’ı gece saat 03.40’ta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Durmaz, “Gece saat 03.40’ta telefon çalar ve arayan Sağlık Bakanıdır. Biz böyle güçlü bir aileyiz. Gecenin bu saatinde arayan bakanımıza teşekkür ederiz. Allah başımızdan eksik etmesin” dedi.

Ambulansa saldırı olayında, koronavirüs şüphesiyle evinden alınan kişinin testinin negatif çıktığı bildirildi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan 2 kişinin de ifadelerinde,”Ambulans bizim mahalleye gelince merak ettik. Ambulanstakilere sorduk yanıt alamayınca tartışma yaşandı” dedikleri öne sürüldü.

ÖNCE SERBEST SONRA TUTUKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2 saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Sabah saatlerinde Gece Kartalları olarak bilinen gece bekçileri saldırganları gözaltına aldı. 20 yaşındaki Ali Han G. ve 21 yaşındaki Ahmet Can T. sorgulanmak üzere Emniyete götürüldü. Emniyette sorgulanan 2 kişi, savcılık talimatıyla serbest kaldı. Dosyaları savcılığa gönderildi.

Savcılık daha sonra iki saldırganın gözaltına alınarak adliyeye çıkarılmasını istedi. Bunun üzerine yeniden gözaltına alınan ve Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirilen şüpheliler savcılıktaki ifadeleri sonrasında tutuklanma talebiyle Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Haberin Devamı

Şüpheli Ahmet Can T. ifadesinde, arkadaşı diğer zanlı Alihan G'nin ambulansa taş atmadığını savunarak ambulans şoföründen şikayetçi olduğunu söyledi.

Alihan G. ise, üstüne atılı suçlamayı kabul etmediğini, ambulansın camını diğer şüphelinin kırdığını, olaydan sonra bekçilere teslim olduklarını anlattı.

Hakimlik, iki şüpheli hakkında "kamu malına zarar verme" suçundan ayrı ayrı tutuklanmalarına karar verdi.

AMBULANS SÜRÜCÜSÜ YAŞANANLARI ANLATTI

Ambulans sürücüsü Halit Korucu yaşadıklarını anlattı:
“Geçtiğimiz gece saat 00.10 sıralarında olası korona şüphelisi bir vaka verildi. Olay yerine gittik ve işitme engelli olan vakamızı ambulansın içerisine aldık. Hatta iletişim kurabilmek için kızını da ambulansa aldık. Personelimiz evinin önünde hastayı muayene ederken sol tarafımıza bir araç yanaştı ve bize hasta hakkında bilgi almak istediklerini söylediler. Ben de, hasta mahrumiyetine aykırı olduğu için bilgi veremeyeceğimi söyledim. Bu kişiler sinirlenerek bir anda ambulansı yumruklamaya başladılar. Ben 3 kişiyi gördüm ama daha fazlaydılar. Çünkü yumruklarlarken aynamı kapattılar ve ambulansın her tarafına birden yumruk atıyorlardı. Biz neye uğradığımızı şaşırdık ve ani bir şekilde olay yerinden çıkmak durumunda kaldık. Olay yerinden çıkarken de ambulansın arka kapısını açtılar bu şahıslar ve ambulans hareket halindeydi. Arkada bulunan personel neredeyse aşağıya düşecekti. Ben mecburen hızımı kestim. Saldırgan şahıs aracına binerek peşimizden geldi ve bu sefer ambulansın önünü kesti. Yerden aldığı kaldırım parçasını da bizim ambulansa atarak camımızın patlamasına sebep oldu. Bizim kapılar kapandıktan sonra biz de ivedi bir şekilde olay yerini terk ettik. Bizi yarı yola kadar çok yakından takip ettiler ama yetişemeyince bıraktılar. Çok fazla korktuk. Çünkü çok fazla saldırdılar bize. Daha sonra polis merkezine gidip şikayetçi olduk.”

Haberin Devamı

112 Acil Servis’te çalışan Paramedik (Acil Sağlık Personeli) Gülbahar Sevgili ise şunları söyledi:
“Ambulansa yumruk atıp kaldırım taşı ile camı kırdılar. Daha sonra hızlı bir şekilde oradan uzaklaşıp polis merkezine gittik ve şikayetçi olduk. Bu sırada sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca bey bizi arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Bu konunun takipçisi olacağını, bu tür şiddet olaylarında ellerinden geleni yapacaklarını bildirdiler. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!